PODIGNUTA TUŽBA?

HBO i dalje trese skandal zbog serije 'Luck'

04.01.2013 u 11:08

Bionic
Reading

Serija 'Sreća' u kojoj je naslovnu ulogu tumačio Dustin Hoffman ugašena je nakon samo jedne sezone nakon što su čak tri konja izgubila život zbog ozljeda zadobivenih tijekom snimanja, no čini se kako to nije kraj kontroverzne priče. Naime, sada su HBO i American Humane Association optuženi kako su pokušali zataškati i skriti dokaze o kršenju sigurnosti životinja tijekom snimanja

Serija o utrkama konja 'Sreća' u kojoj je naslovnu ulogu tumačio Dustin Hoffman i Nick Nolte izazvala je bijes gledatelja i aktivista za prava životinja nakon što su čak tri konja eutanazirana tijekom deset mjeseci, koliko je trajalo snimanje serije, koje je u konačnici i prekinuto, a serija ukinuta.

Međutim, to nije kraj kontroverzne priče, naime nekadašnja zaposlenica American Humane Associationa tvrdi kako su ljudi iz HBO-a i producentska kuća Stewart Productions dobro znali što se na setu serije događa te da su nagovorili American Humane Association da ne reagira pravovremeno te zataška dokaze.

Kako piše The Hollywood Reporter, Barbara Casey koja je 13 godina radila kao direktorica produkcije u American Humane Associationu, podnijela je tužbu protiv HBO-a, American Humane Associationa i produkcijske kuće Stewart tvrdeći kako su je pokušali ušutkati nakon što je zaprijetila da će loše postupanje sa životinjama na setu serije prijaviti. Osim toga, Barabara Casey tvrdi i kako su HBO i Stewart Productions prisilili American Humane Association da im dopusti kršiti organizacijske sigurnosne smjernice.

Prema navodima u Caseyjinoj tužbi, American Humane Association redovito je svjedočio lošem postupanju s konjima na setu serije, koji su redovito bili drogirani radi lakšeg snimanja, a za snimanje su se nerijetko koristili i bolesni te pothranjeni konji. Osim toga, Casey tvrdi i kako su čelnici HBO-a i Stewart Productionsa lažirali i medicinsku povijest životinja kako bi prikrili tragove i dokaze.

Na podnesenu tužbu reagirao je i HBO poručivši u izjavi: 'Poduzeli smo sve mjere opreza kako bismo osigurali da se s konjima humano i s puno pažnje postupa; poštivane su sve mjere zaštite i poštivan je protokol te su slijeđene sve smjernice produkcije. Barbara Casey nije bila zaposlenica HBO-a, a sva pitanja vezana uz njezin posao treba postaviti American Humane Associationu.'