JOŠ JEDAN STRUČNJAK NA SETU

HBO će sve scene seksa ubuduće snimati pod budnim okom koordinatora za intimu

29.10.2018 u 12:20

Bionic
Reading

Kako bi se glumci njihovih serija i filmova osjećali što ugodnije tijekom snimanja intimnih scena, HBO će ubuduće angažirati koordinatore za intimu, osoblje koje će zastupati glumce na setu

Kompanija se na ovaj korak odlučila nakon što se glumica Emily Meade požalila na nelagodu koju je osjećala tijekom snimanja scene seksa u prvoj sezoni serije 'Kronike Times Squarea', piše Rolling Stone.

Na početku snimanja druge sezone, HBO je angažirao Aliciju Rodis koja je pregledavala scenarije i razgovarala s glumcima o tome što treba činiti kako bi se osjećali udobno tijekom snimanja i kako bi se osiguralo da svi budu pravovremeno upoznati s nužnošću eventualnih naknadnih izmjena scenarija.

Kako je za Rolling Stone objasnila Rodis, zadaća joj je govoriti u ime glumaca, pogotovo onih koji se osjećaju kao da nemaju pravo glasa.

'No ovdje sam također i zbog producenata, kako bi bili sigurni da čine sve što je moguće da se na setu svi osjećaju sigurno. Dogodio se MeToo, Brett Kavanaugh (sudac optužen za seksualne napade, op.a.) je zasjeo na čelo Vrhovnog suda, a Donald Trump je naš predsjednik... Pa vi sad recite da je ovo nepotrebno i da ova kultura ne treba promjene', rekla je Rolling Stoneu Rodis.

Prije nego je HBO prošloga četvrtka objavio promjenu svoje politike, autor 'Kronika Times Squarea' David Simon otvoreno je progovorio o tome koliko mu je iskustvo angažiranja koordinatora za intimu otvorilo oči.

  • +12
Premijera serije The Deuce Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Njezina je zadaća pronaći način kako olakšati snimanje simuliranog seksa i intimnosti i pri tome zaštititi emocije i dostojanstvo svih koji su u to uključeni', rekao je za Rolling Stone Simon i dodao da misli kako više nikad neće raditi bez koordinatora za intimu.

'Istina je da smo znali tražiti mnoge glumce i redatelje, kao i cijelu filmsku ekipu, da nam u profesionalnom smislu isporuče što otvorenije i iskrenije materijale. Možete vi tražiti što god želite, ali u određenom trenutku svi moraju vjerovati svima', rekao je Simon.

Rodis će kao koordinator za intimu biti angažirana i na brojnim drugim projektima HBO-a, poput serije 'Crashing' i nadolazeće serije 'Čuvari'.