PRIRODNO TALENTIRANA

Hannah Waddingham osvojila je gledatelje Eurosonga, a s razlogom vam izgleda poznato

12.05.2023 u 19:01

Bionic
Reading

Zaboravite tko podiže slavni eurovizijski trofej mikrofona, pravi pobjednik već je okrunjen. Hannah Waddingham, zvijezda serije ‘Ted Lasso’ i ‘Sex Education’, ovog tjedna brojne je oduševila svojim načinom vođenja izbora za najbolju pjesmu Eurovizije u Liverpoolu koji će ove subote, 13. svibnja, kulminirati velikim finalom

Glumica rodom iz Londona oduševila je gledatelje ovotjednog polufinala Eurosonga, dijeleći pozornicu s Aleshom Dixon iz showa ‘Britain's Got Talent’ i ukrajinskom kantautoricom Julijom Saninom.

  • +4
Voditeljice Eurosonga Izvor: Profimedia / Autor: Peter Byrne / PA Images / Profimedia

Brojni komentatori Eurosonga pohvalili su Waddinghamino izvrsno snalaženje u prijenosu uživo i spremnost za ludiranje pred kamerama, dok su njezini improvizirani plesni pokreti, izrazi lica i lingvističke vještine iznjedrili na tisuće internetskih memova.

Navela je publiku u Liverpool Areni da skandira njezino ime nakon što je izrecitirala pravila Eurovizije na tečnom francuskom prije nego što je dodala: ‘Vidiš, Europo, neki od nas Britanaca trude se naučiti drugi jezik’.

Hannah Waddingham pozornica nije nikakva nepoznanica. Više od 20 godina bila je glavna dama na londonskom West Endu i Broadwayu, dok je na velikom kinoplatnu uglavnom ostvarivala manje uloge, prije nego što je putem ‘Igre prijestolja’ stekla širu slavu, pridruživši se uhodanoj ekipi serije u petoj sezoni, a nedavno i ekipi serije ‘Ted Lasso’ i Netflixove ‘Sex Education’.

Waddingham je prošloga mjeseca debitirala u ulozi voditeljice nagrada Olivier, uz slične pohvalne kritike. Ali Eurovizija, s više od 160 milijuna gledatelja, katapultira ju je u zvjezdanu orbitu.

Ispunit će san iz djetinjstva kada bude domaćinom velikog subotnjeg finala uz eurovizijskog favorita Grahama Nortona.

‘Mogućnost proglašenja pobjednika doslovno me tjera da drhtim od uzbuđenja’, izjavila je nedavno za BBC-jev Eurovisioncast.

Paul Jordan (39), stručnjak za Euroviziju koji je prisustvovao gotovo svim izdanjima natjecanja od 2000., rekao je da Waddingham nije bila potpuna nepoznanica, ali je njezina slava - do sada - bila slučaj ‘onih upućenijih’.

Ovaj bivši službenik za komunikacije za Euroviziju, rekao je da Waddingham ‘nadmašuje svaku drugu osobu na toj pozornici’ i da ima tri karakteristike koje čine savršenog suvoditelja - srce, toplinu i dar za zabavu.

‘Sviđa se novoj publici i stvarno se nadam da ćemo je više vidjeti jer je duhovita, dobra je voditeljica, zna pjevati, zna glumiti. Ne postoji zapravo ništa što ona ne može učiniti’, mišljenja je.