ZNAČAJNE PROMJENE

Slovenci skočili: Evo kako Balkan stoji uoči finala Eurosonga na kladionicama

12.05.2023 u 16:32

  • +3

Slovenski predstavnici Joker Out

Izvor: Profimedia / Autor: Graham Finney / Cover Images / INSTAR Images / Profimedia

Bionic
Reading

S približavanjem subotnjem velikom finalu, stanje na eurovizijskim kladionicama stalno se mijenja. Nakon što su ovog četvrtka proglašeni posljednji finalisti i s ljestvice maknute države koje nisu prošle dalje, tablica izgleda drugačije

Baš kao prethodnih dana, u samom vrhu nalaze se Švedska, Finska i Ukrajina. Stanje nakon njih često se mijenja. Tako se na četvrtom mjestu trenutno nalazi Francuska, na petom Izrael, a na šestom Španjolska. Italija se pomaknula na osmo mjesto, a slijedi je Austrija na devetom.

  • +9
Eurosong - 1. polufinalna večer Izvor: EPA / Autor: ADAM VAUGHAN

Od ulaska u finale Hrvatska drži 13. mjesto na kladionici. Iako je ranije bila ispred Hrvatske na ljestvici, Srbija je pala na 22. dok je Slovenija skočila na 19. mjesto. Posljednja mjesta na ljestvici zauzeo je Portugal, Litva i Albanija.

Veliko subotnje finale otvorit će Austrija, Srbija nastupa peta, dok Švedska predstavnica Loreen i glavna favoritkinja za pobjedu, pjeva deveta. Domaći Let 3 u subotu će nastupiti predzadnji, kao 25. izvođač večeri.

Ovakva pozicija Leta 3 u finalu po mnogima je sjajna jer seveć godinama vjeruje da što država kasnije nastupa u finalu, bolje prođe rezultatski jer publika lakše pamti pjesme koje je čula posljednje uoči otvaranja linija za glasanje.

  • +2
Let 3 na probi uoči sutrašnjeg nastupa u finalu Eurosonga Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL