POBJEDNIK SAN REMA

Tko je zgodni Talijan o kojem se govori? Marco Mengoni jedan je od favorita na Eurosongu

12.05.2023 u 17:24

Bionic
Reading

Od kad je pobjedio na glazbenom festivalu Sanremo ne prestaje zanimanje za njega. Dojmljivom interpretacijom pjesme 'Due vite' (Dva života), talijanski pjevač naježio je i one koji ne razumiju tekst pa mnogi pretpostavljaju da će njegov sutrašnji nastup u eurovizjskom finalu, biti jednako magičan

Nakon Sanrema Marco Mengoni je poručio da će se natjecat na Eurosongu, ali da nije siguran s kojom će pjesmom tamo nastupiti. Ipak, po eurovizijskim kladionicama s pjesmom 'Due Vite' je bio među najvećim favoritima.

Naočiti 35-godišnjak već je ostvario svoj 'američki san' u Italiji. Mnogima je poznato da je već je predstavljao Italiju na Eurosongu 2013. godine u u Malmöu (Švedskoj) s pjesmom 'L‘Essenzio' (The Essential) te se plasirao na visoko sedmo mjesto. Prije toga je 2009. godine ostvario uspjeh pobjedom na talijanskom X-faktoru, a godinu kasnije MTV ga je proglasio najboljim europskim izvođačem te godine.

  • +3
Marco Mengoni Izvor: EPA / Autor: FABIO FRUSTACI

Ulšavši u obitelj Sony Musica, nizao je sedam studijskih albuma i može se pohvaliti sa skoro 3 milijuna prodanih nosača zvuka. O privatnom životu samozatajnog Talijana zna se manje nego o njegovim postignućima i nagradama.

Rođen je na Božić 1988. u gradu Ronciglione u pokrajini Lazio. Glazbom se sve više počeo zanimati za vrijeme studija kada je nastupao u barovima i na vjenčanjima. Nakon Rima (gdje je upisao glazbenu školu i školu za strane jezike), doselio se u Milano gdje danas živi. Bori se vrlo delikatnom bolešću (tjelesni dismorfni poremećaj) o kojoj je škrt na riječima baš kao i o svom ljubavnom statusu (povezuju ga s s talijanskim reperom Alessandrom Mahmoudom).

Izvor: Društvene mreže

Talijanski Vogue je oduševljeno pisao o njegovim stajlingom s potpisom Ateliera Versacea kojim oživljava glamur iz kasnih 80-ih i ranih 90-ih.