NE VOLI MODNE KLONOVE

Hana Huljić često zaviri u ormar mame Vjekoslave: 'Ona smatra da se za svoje godine odijevam preozbiljno'

05.11.2019 u 12:33

Bionic
Reading

Iza splitske glazbenice plodna je profesionalna godina. Kćer glazbenog tandema Tončija i Vjekoslave Huljić, sve je traženije lice i na glazbenoj ali i modnoj sceni. Ljetos je snimila mini kampanju za modnog dvojca Elfs, a u spotu najnovijeg singla 'Noć bez snova' je u kreacijama dizajnerice Anamarije Asanović. Hana Huljić otkrila je princip po kojem se odijevaju ona i njezina obitelj

'Kao srednjoškolki bilo mi je najvažnije da sam što neupadljivije odjevena pa kad danas gledam neke svoje starije fotografije pitam se što mi je bilo. Čak sam i u osnovnoj školi nosila atraktivnije kombinacije. Uz odijela, koja su mi ultimativni komad za nastupe, otkrila sam i jarke boje tako da sam jedva dočekala jesen kako bih prošetala crveni baloner', izjavila je Hana Huljić za Slobodnu Dalmaciju.

Uglavnom kupuje u shopping centrima, a osobito je veseli kad naleti na neku 'no name' trgovinu s dobrim komadima jer joj se, kaže, ne sviđa trend modnih klonova. Kad je u inozemstvu, obavezno traži high street brendove River Island i Forever 21. kojih nema u Hrvatskoj. U kupovinu najradije ide s mamom Vjekoslavom ili s prijateljicom, a ponekad joj najviše odgovara da je sama.

View this post on Instagram

#nocbezsnova #dramaqueen

A post shared by Hana (@hana.huljic) on

Mama joj je savjetovala da bude modno hrabrija i otkačenija. 'Ona smatra da se za svoje godine odijevam preozbiljno', kaže glazbenica otkrivajući da ona češće ulazi u mamin ormar. 'U novom spotu imam mamin stari modri sako, a na jednom nastupu u Kini nosila sam njezin crni kombinezon star 30-ak godina. Obje žalimo što nemamo isti broj cipela', ističe Hana. ne zamara se, tvrdi, tuđim sudovima i kritikama.

'Nakon jedne promocije na kojoj sam bila s roditeljima, netko je napisao da smo se sve troje odjenuli u – zavjesu od brokata – ali različitih uzoraka. Meni je to bilo smiješno. Zar netko očekuje da cijela obitelj u izlasku mora uskladiti odjeću, tkanine i boje?', rekla je. Zna se, otkriva, dogoditi da se između sebe savjetuju, pogotovo kad svi skupa, obiteljski idu na neki društveni događaj. 'No, puno se češće šalimo na račun naših modnih odabira', poručuje Hana koju će ovu godinu pamtiti po prvoj kantautorskoj pjesmi 'Alice', predstavi 'Žuta minuta' za koju su svi u obitelji pisali glazbu, nastupima s Petrom Grašom i očevim bendom Madre Badessa te po pisanju orkestracija za filharmoniju. Kao magistri kompozicije i glazbene teorije to joj je, navodi, bio veliki izazov.

Hana Huljić Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo