otvorio dušu na facebooku

Hamed Bangoura dirljivim se riječima prisjetio rođendana djeda koji ga je odgojio

02.07.2021 u 12:51

Bionic
Reading

Prema ga već preko dva desetljeća nema, sjećanja na njegovog djeda i dalje su vrlo živa, ali i tužna. Hamed Bangoura, bivši televizijski voditelj, uspješni poduzetnik i aktivist i ove godine je na društvenoj mreži posvetio emotivnu objavu osobi koja je odigrala važnu ulogu u njegovom životu

Hamed Bangoura je nekad 'žario i palio' kao DJ pa u televizijskim emisijama gdje je stekao ime upravo kao voditelj i urednik, a kasnije vlasnik jedne od najuspješnijih modnih agencija, danas je vrlo često društveni komentator koji izaziva mnogo interesa. Tako je bilo i sa zadnjom objavom.

'Danas bi bio rođendan mom pokojnom djedu. Nas dvojica bi pravili ćevape, ražnjiće, rezali luk, ispijali kave i dobro se zezali. Proletjele ove 23 godine bez tebe. Sretan ti tamo negdje gore i hvala ti za sve', poručio je.

Da je svojom objavom taknuo dušu mnogih, govore u prilog brojni komentari poput: 'Tako bih i ja nazdravila svom djedu... Da malo popapamo, popijemo, nazdravimo i uživamo... Sretni smo što smo ih imali takve', 'Svima fale ovakvi didovii moj je bio legenda, malo vina popit s njim i bacit na briškule, zapivat 5-6 pisama, da ti koju kunu i babu poljubi, razbudi selo pismom i onda ga baba potira leć', 'Neka mu je sretan, gdje god bio'.

Hamed Bangoura, poznato je, korijene vuče iz afričke Gvineje gdje je rođen 1966. godine, šest godina nakon što je njegov otac David stigao u Hrvatsku kao jedan od prvih Afrikanaca na području cijele tadašnje Jugoslavije. U Hrvatskoj je upoznao današnju suprugu Fatimu, rođenu Čaušević, s kojom se po završetku studija vratio u Gvineju. Uz Hameda su dobili još trojicu sinova, no Hamed se, prije svih, zbog dječje paralize od koje je tada bolovao, ranije vratio u Hrvatsku, na čuvanje baki i djedu Hamedu koji je ostavio vječni trag u njegovom života.