đokoviću se neće svidjeti

Haljina princeze Charlotte otkriva za koga su William i Kate navijali u finalu Wimbledona?

17.07.2023 u 22:43

Bionic
Reading

Kate Middleton i princ William na finale Wimbledona poveli su Charlotte i Georgea, a nagađa se kako haljinica malene princeze ima diplomatsko značenje

Osmogodišnja princeza Charlotte ovog je vikenda prvi puta prisustvovala Wimbledonu, a nagađa se kako je haljina koju je nosila imala posebnu poruku.

Zanimanja princeza i kraljica Izvor: Ostale fotografije / Autor: PROFIMEDIA; MONTAŽA NEVEN BUČEVIĆ

Naime, kćer Kate Middleton i princa Williama nosila je preslatku haljinicu s plavim cvjetnim uzorkom, koju potpisuje španjolski brend Friki.

Nagađa se kako upravo porijeklo brenda krije svojevrsnu diplomatsku poruku upućenu španjolskom kralju Felipeu VI. koji je u finalu bodrio sunarodnjaka Carlosa Alcaraza.

Kralj Felipe čak je odvojio vrijeme da porazgovara s malenom princezom, koja je dobila pohvale za držanje dostojno princeze i hvalevrijedno ponašanje tijekom čitavog susreta.

  • +9
Princ George i princeza Charlotte na Wimbledonu Izvor: Profimedia / Autor: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Iako ne možemo znati sa sigurnošću je li odabir haljine španjolskog brenda uistinu povezan s odavanjem priznanja španjolskom kralju i predstavniku u finalu, mnogi upravo taj čin vide kao naznaku odabira favorita u mladom Alcarazu, koji je turnir na kraju i osvojio pobijedivši Novaka Đokovića.

Podsjetimo, na finale najprestižnijeg teniskog natjecanja princ i princeza od Walesa poveli su Charlotte i skoro dvije godine starijeg princa Georgea, dok je petogodišnji Louis ostao kod kuće s dadiljom.

POZORNO JE PRATILA

Dan koji će ući u povijest: Princeza Charlotte prvi puta na Wimbledonu

Pogledaj galeriju

'Za Charlotte je ovo bio prvi put, dok je George već bio prošle godine. Gledali su sve jako napeto', izjavila je Kate Middleton i dodala kako je Louis bio uznemiren jer ga nisu poveli. Jednom od sakupljača loptica, 16-godišnjem Joelu, princeza je otkrila kako Louis želi biti poput njih, a on je to podijelio s medijima:

'Louis pokušava stajati mirno i ozbiljno poput nas na teniskim terenima i pored igrača.'