'Vragolasti' umjetnik

Goran Navojec: 'Glumac nikako ne bi trebao zatomljavati dijete u sebi'

06.03.2020 u 11:18

Bionic
Reading

Jedan od naših najzaposlenijih glumaca kojeg obožava publika, kritika i kolege, nakon serija 'General' i 'Nestali' sjedit će u žiriju popularnog glazbenog natjecanja. Raspored mu je prebukiran, a nedavno se među ostalim vratio iz Berlina gdje je u službenom programu Berlinalea gostovao s filmom 'Mare' u kojem ima 'sporednu' ulogu

'Reakcije na film su fantastične, puno bolje nego što smo uopće mogli i nadati. Berlinale je jedan od najvažnijih, najbolje organiziranih, najmaštovitijih filmskih festivala na svijetu i ovo je treći film s kojim sam imao priliku pohoditi ga. Uvijek me iznova oduševe i grad i festival', izjavio je Goran Navojec za prilog Petkom Novog lista. Njega i njegovu životnu partnericu Mariju Škaričić redateljica Andrea Štaka je pred kamerama u filmu 'Mare', pretvorila u bračni par.

Premda do sada u medijima nisu ni riječ rekli o svom privatnom odnosu od kad se 2016. saznalo za njihovu vezu, nije ih se trebalo dugo nagovarati da postanu par na filmskom platnu.

Glumac je sebe opisao kao vragonala i ispričao da energiju crpi iz svoje vragolaste umjetničke duše. 'Naravno i iz obitelji. Ne smijem zaboraviti strast. Strast pokreće čovjeka', tvrdi. U školi je, otkrio je, imao nevjerojatnu moć da navodi učitelje da ga pitaju ono što je znao. 'Sve u svemu, šarmer bez pokrića', pohvalio se. Obožava glumiti u animiranim filmovima, a i njegov sin Grgur je posuđivao glas u nekoliko animiranih filmova.

'Glumac nikako ne bi trebao zatomljavati dijete u sebi. Jer ako 'odraste' jedini mu je spas da postane producent', ističe Goran Navojec. Kaže da se sve umjetnosti međusobno prožimaju, imaju isti početak i kraj. 'A to je udahnuti život kamenu, drvu, platnu, notnom zapisu ili dramskom predlošku', tvrdi. U showu 'Tvoje lice zvuči poznato' kao član žirija, najavio je, bit će strog i nepravedan a možda i nepotkupljiv.