televizijska legenda

Goran Milić: 'S mikrofonom u ruci ulicama Londona, Berlina, Pariza prkosit ću koroni'

27.04.2021 u 21:03

Bionic
Reading

Omiljeni novinar, urednik, putopisac i dokumentarist nakon hvaljenog serijala 'What's up America' sprema se za snimanje novog. Riječ je o sličnom projektu iz Velike Britanije, Njemačke i Francuske, radnog naslova 'What's up London, Berlin, Paris'

'Vjerujem da ću ovaj put biti na terenu pred kamerom i s mikrofonom u ruci ulicama Londona, Berlina, Pariza i prkositi korona-prilikama. Svi ćemo biti cijepljeni, bezopasni za okolinu, i vjerujem da će nam omogućiti snimanje na svim lokacijama', ispričao je Goran Milić za Slobodnu Dalmaciju.

Progovorio je o cilju putovanja. 'Razlika u odnosu na Ameriku je u tome što je Amerika puno otvorenija i njihovi ljudi otvoreno govore o svim temama. Europa ima drugo iskustvo i morate puno toga čitati između redaka. Ove tri zemlje imaju povijest stoljetnih sukoba i savezništava, ali i vrlo su relevantne za Hrvatsku, kao bliski susjedi na kontinentu', pojasnio je. Snimanje se planira za kraj ljeta te za rujan i listopad, a snimit će se ukupno osam epizoda.

Podsjetimo, službeno je već gotovo deset godina u mirovini, ali ne staje. Uživa, kazao je ranije, kombinirati posao i putovanja. Prošloga ljeta, napravio je 20-ak reportaža s jadranske obale za 'Destinaciju Hrvatska' koja se emitirala na HTV-u. Prije nekoliko mjeseci je prebolio koronu. U bolničkom krevetu bio je za Božić i Novu godinu, ukupno 17 dana na dubrovačkoj Infektologiji. Nakon toga je na Lošinju bio na vježbanju disanja i hodanja kroz šumu što mu je, kaže, pomoglo.