POMUTNJA UMJESTO POMOĆI

Gola plavuša na planini izazvala žestoke rasprave: Jedni propituju ideal ljepote tijela, a drugi je li to slavna glumica

12.09.2019 u 00:11

Bionic
Reading

Lifestyle brend Goop uspio je još jednom izazvati pomutnju na svojim službenim Instagram stranicama. Objavu o važnosti slušanja vlastitog tijela začinili su fotografijom gole plavuše u planinama, a dok jedni propituju korektnost zbog promoviranja mršavih modela, drugi glavu razbijaju pitanjem je li to osnivačica Goopa Gwyneth Paltrow pozirala gola

Fotografija gole plavuše slikane s leđa, koja neodoljivo podsjeća na glumicu i osnivačicu Goopa Gwyneth Paltrow, objavljena je u svrhu promocije psihološkog eseja Dane Childs o važnosti slušanja vlastitog tijela.

'Lažemo si zbog dobrih ili loših razloga, radilo se o samozaštiti ili samouništenju (što često dođe na isto). Ali zašto?', pita se Goop i predlaže da odgovor potražite u eseju Dane Childs koja nudi potpuno objašnjenje zašto je slušanje vlastitog tijela najbolja stvar koju možete napraviti da biste se riješili vlastitih predrasuda.

Međutim, među pratiteljima Goopovog Instagrama našlo se više onih koji su interes pokazali za golu ženu na fotografiji nego za članak koji ona promovira.

'Je li to Gwyneth Paltrow?', drznuo se pitati jedan pratitelj, nakon čega su krenule šale na račun glumice.

'Gwyneth tako svako jutro pozdravljala svoje osoblje', našalio se netko dok je drugi dobacio kako će neka jadna koza koja tu slučajno prolazi dobiti srčani udar.

Ali nije svima bilo do zbijanja šala i mnogi su sliku doživjeli kao vrlo problematičnu zbog nerealnog prikaza tijela.

'Za uvjeravanje o tome da govorite o osnaživanju žena trebate malo sagledati stvarnost i biti realni', obrušio se jedan pratitelj tvrdeći da je to nerealna slika ženskog tijela.

Korisnicima su za oko zapela jako vidljiva rebra žene na fotografiji, a neki su napali Goop pitajući koriste li ikada modele koji ne izgledaju kao da su željni hrane.

Gwyneth Paltrow Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

No bilo je i onih koji su ne ulazeći u rasprave i ne dovodeći u pitanje o kome je doista riječ na slici, branili model i njezino tijelo.

'Opa, ova je golotinja uzrujala dosta ljudi. Ohladite malo svi! To je tijelo. Prestanite mu suditi samo zato što nije vaše veličine. Svi ovi 'previše mršavo' komentari odraz su vaše vlastite nesigurnosti', stala je u obranu golog modela jedna pratiteljica, dok je druga sve koji s mržnjom govore o tijelu na slici podsjetila da prihvaćanje svih tipova tijela uključuje i ovo tijelo.