chandler bing

Glumačka postava 'Prijatelja' shrvana je smrću Matthewa Perryja: 'Neutješni su'

30.10.2023 u 10:00

Bionic
Reading

Tragična smrt 54-godišnjeg Matthewa Perryja šokirala je glumačku postavu 'Prijatelja' koja mu je bila najveća podrška u borbi s ovisnosti

Matthew Perry, glumac proslavljen ulogom Chandlera Binga u sitcomu 'Prijatelji', jučer je pronađen mrtav u svojoj vili u Los Angelesu. Vijest koja je potresla milijune fanova, posebno je teško pala njegovim kolegama sa seta kultne serije.

'Cijela glumačka postava bila je iznimno bliska i ova vijest ih je užasnula. Bili su zajedno kroz najljepše i najteže trenutke', rekao je izvor blizak glumcima za Page Six i dodao:

'Ekipa je neutješna nakon što su izgubili svog brata. Jer, upravo to im je Matty bio, njihov brat.'

Službeno zajedničko priopćenje ekipe 'Prijatelja' i Warner Bros TV-a odalo je počast Perryju još u subotu, odmah nakon tužne vijesti. U priopćenju su napisali:

  • +23
Matthew Perry Izvor: Profimedia / Autor: © John Wells Productions / WARNE / AFP / Profimedia

'Shrvani smo saznanjem da je Matthew Perry preminuo. Bio je pravi dar za sve nas. Naše srce je uz njegovu obitelj, voljene osobe i sve njegove obožavatelje.'

Ipak, tek čekamo službeno očitovanje Jennifer Aniston, Courteney Cox, Davida Schwimmera, Matta LeBlanca i Lise Kudrow koje bi trebali stići tijekom današnjeg dana.

Opće je poznato koliko je glumački tim bio složan ispred i iza kamera, a posebno im je teško bilo nositi se s Perryjevom ovisnošću o opijatima. Naime, glumac je sam priznao da se praktično ne sjeća snimanja čak tri sezone 'Prijatelja', ali i da mu je u konačnoj pobjedi s ovisnošću najviše značila upravo podrška kolega koji su mu držali leđa.

Očevid kod kuće Matthewa Perryja Izvor: Profimedia / Autor: CPR/DSANCHEZ / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

'Kad je Mattyju bilo loše, štitili su ga i činili sve što je bilo moguće da mu olakšaju na bilo koji način', rekao je izvor.

Podsjetimo, 54-godišnji Perry jučer je pronađen mrtav u vlastitoj hidromasažnoj kadi, samo dva sata nakon što je osobnog asistenta poslao u trgovinu. Izvori s mjesta tragične smrti tvrde kako ništa ne upućuje na konzumaciju opijata, a točan uzrok smrti još nije poznat.

Nedugo nakon tragičnog događaja, oglasila se i glumčev obitelj koja je poručila:

'Matthew je svijetu donio toliko radosti, i kao glumac i kao prijatelj. Svi ste mu toliko značili i cijenimo ogromne izljeve ljubavi', zaključili su.