TUŽNE VIJESTI

Glazbeni svijet u šoku: Preminuo Keith Flint, frontmen grupe Prodigy

04.03.2019 u 12:27

Bionic
Reading

Kako donose britanski mediji, u svom obiteljskom domu jutros je pronađen 49-godišnji Keith Flint, pjevač najpoznatije britanske elektroničke senzacije Prodigy

Glazbeni svijet jutros je ostao u šoku nakon što je objavljena vijest kako je Keith Flint, frontmen grupe Prodigy, pronađen mrtav u svom obiteljskom domu u Essexu. Liam Howlett, Keith Flint i Maxim vjerojatno su najpoznatija trojka koja je svoj glazbeni put započela još u 90-ima zauvijek promijenivši percepciju o electro dance bendovima. Nakon Flintove smrti više ništa neće biti isto.

  • +2
Keith Flint 'Prodigy' Izvor: Profimedia / Autor: NN

Policija još uvijek nije željela otkriti razloge smrti, rekavši tek da nije riječ o nasilnom činu. 'Pozvali su nas nakon što je tijelo muškarca pronađeno jutros u 8 sati i 10 minuta. Nakon što smo stigli jedino što smo, nažalost, mogli je proglasiti smrt 49-godišnjaka. Njegova smrt nije nasilna, a sve će se više znati nakon što mrtvozornik obavi svoj posao', rekao je glasnogovornik policije.

Grupa Prodigy nastala je iz underground rave scene početkom 90-ih i postala jedan od najvećih i najpoznatijih britanskih bendova. Najveći uspjeh postigli su 1996. godine hitovima 'Firestarter' i 'Breathe', a sam Keith Flint postao je ikona britanske glazbene scene svojim energičnim nastupima, neobičnom frizurom i mnoštvom tetovaža.

The Prodigy - Firestarter Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Rođen u Redbridgeu, u istočnom dijelu Londona, još se kao dječak Klint preselio u Braintree, u Essexu, gdje je u jednom noćnom klubu upoznao Liama Howletta. Iako je isprva bio plesač u bendu, upravo je on snimio 'Firestarter', koji ih je izbacio u mainstream.

Iza sebe ima brak s japanskom DJ-icom Mayumi Kai.