POPIS JE PODUŽI

George Clooney danas slavi 60. rođendan: Iako je sada u sretnom braku s Amal, prisjetili smo se svih žena koje je zaveo

06.05.2021 u 15:22

Bionic
Reading

Iako je danas i službeno 'zagazio' u sedmo desetljeće života, sa svojom sijedom kosom i bradom, George Clooney izgleda bolje no ikada. Nekada najveći holivudski zavodnik, koji je često mijenjao djevojke i s niti jednom se nije vidio u braku, danas vodi sretan, obiteljski život s odvjetnicom Amal i njihovo dvoje djece - Alexanderom i Ellom

U srpnju 2013. godine George Clooney prekinuo je dvogodišnju vezu sa Stacy Kiebler, a potom su krenula šuškanja da viđa s atraktivnom britanskom odvjetnicom Amal Alamuddin. Tada 52-godišnjak, iza sebe je imao tek kratki, četverogodišnji brak s Talijom Balsam, i sebe više nije vidio u apsolutno nikakvoj bračnoj zajednici, kao što nije razmišljao o djeci.

No, preko noći sve se promijenilo, jer upravo je ulazak Amal Alamuddin u njegov život doveo do toga da pogazi svoju riječ. Već godinu kasnije George Clooney na romantičnom je vjenčanju u Italiji lijepu Amal odveo pred oltar, a 2017. postali su roditelji blizanaca Alexandera i Elle.

  • +5
George Clooney Izvor: Profimedia / Autor: Chelsea Lauren/BAFTA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Što je točno to što Amal ima, a što je 'slomilo' holivudskog zavodnika, nije poznato, ali je zato on sam često isticao kako mu je žao što ju nije upoznao prije i ranije dobio djecu. No, ovoga puta u središtu pozornosti nije priča o njima. Budući da je danas George Clooney i službeno 'zagazio' u sedmo desetljeće, proslavivši 60. rođendan, odlučili smo se prisjetiti svih njegovih bivših djevojaka.

Danas, ponajviše zahvaljujući bespućima interneta, ali i sveznajućem Googleu, znamo u minutu kada je netko prekinuo ili se zaljubio. No, 80-ih godina prošlog stoljeća nije bilo tako. Upravo zato ne zna se točan vremenski period kada je tih 80-ih George Clooney bio u vezi sa sestrom planetarno popularne Michelle Pfeiffer, Dedee Pfeiffer.

Od 1987. pa do 1989. godine, Clooney je bio u vezi sa pokojnom glumicom Kelly Preston. Par je čak živio zajedno na Hollywood Hillsu i imali su zajedničkog kućnog ljubimca - praščića Maxa koji je nakon prekida ostao živjeti sa Clooneyjem, dok je Kelly Preston sreću pronašla u braku s Johnom Travoltom.

Iako su mu mnogi davali etiketu 'vječnog neženje', to i nije točno, budući da je i prije Amal bio u braku. Glumica Talia Balsam bila je ta sretnica koja je sa Clooneyjem bila u braku od 1989. do 1993. godine. Vjenčali su se u Las Vegasu, a on je kasnije tvrdio kako nije bio pravi muškarac za nju. Nakon razvoda Talia je pronašla sreću u braku s glumcem Johnom Slatteryjem.

Nakon razvoda kratko je 1993. bio s glumicom Kimberly Russell. Par se upoznao na snimanju reklame za piće Martini.

A onda je 1995. godine na crveni tepih čuvenih Emmy nagrada stigao držeći se za ruku jednu od glazbenih urednica MTV-ja, Karen Duff. No, ni ta veza nije potrajala.

Iako je do tada 'padao' na glumačke kolegice, 1996. godine zavela ga je Celine Balitran, konobarica i studentica prava, koju je Clooney upoznao tijekom snimanja filma 'Mirotvorac'. Zaljubljena Celine zbog holivudskog glumca je odselila u Los Angeles i s njim provela iduće tri godine.

Na Clooneyjevoj podužoj listi bivših ljubavi našle su se 'Charlijeva anđelica' Lucy Liu, kao i jedna od najljepših holivudskih glumica Charlize Theron, koje je obje ljubio negdje 2000. godine. Ipak, niti jedna od tih veza nije službeno potvrđena.

Britanski model Lisa Snowden pala je na njegov šarm 2000. godine, kada su zajedno snimali reklamu u Španjolskoj, a njihova je veza bila turbulentna tijekom idućih godina, često prekidajući i mireći se.

Turbulentna je bila veza i s glumicom Kristom Allen, s kojom se svađao i mirio od 2002. do 2007. Zanimljivo je da su cijelo vrijeme oboje tvrdili kako su samo dobri prijatelji, no svima je bilo jasno da između njih postoji nešto više. Clooney joj je čak odlučio dati i ulogu u svom redateljskom prvijencu 'Ispovijedi opasnog uma'.

A uz Kristu Allen i Lisu Snowden, početkom novog milenija Clooney je uspio 'ugurati' i Renee Zellweger, no oboje su tvrdili da su samo prijatelji.

Od 2007. bio je u vezi s još jednom konobaricom, ovoga puta njezino je ime bilo Sarah Larson, no ljubav je potrajala tek godinu dana. Par se upoznao na njegovoj rođendanskoj proslavi, a zanimljivo je kako je ona bila ujedno i prva djevojka koju je Clooney poveo kao pratnju na dodjelu nagrada Oscar.

Jedna od žena za koju se može reći da je najviše uživala u medijskoj pažnji, ali i onoj koju joj je davao njezin slavni dečko George Clooney, bila je Talijanka Elisabetta Canalis. Par je bio u vezi od 2009. do 2011., a s njom se Clooney često pojavljivao na crvenim tepisima filmskih premijera.

Posljednja u nizu, nakon koje je stigla Amal Alamuddin, bila je model i bivša hrvačica Stacy Keibler. 'Iznimno je visoka i može me prebiti', govorio je na početku njihove veze 2011. godine George Clooney. Iako se govorilo da je ona idealna žena za njega i da bi ju mogao odvesti pred oltar, to se nije dogodilo. U srpnju 2013. par je prekinuo, nakon čega je u njegov život ušetala Amal i ušla u povijest kao jedina žena s kojom je Clooney poželio imati djecu, ali i dočekati starost.