KAKVA ČAST

Freddie Mercury bio bi ponosan: Pjesma 'Bohemian Rhapsody' oborila još jedan rekord

12.12.2018 u 10:06

Bionic
Reading

Zahvaljujući dodatnoj popularnosti istoimenog filma, koji je oduševio obožavatelje diljem svijeta jedne od najpopularnijih grupa svih vremena, pjesma 'Bohemian Rhapsody' proglašena je najvrćenijom pjesmom 20. stoljeća

Universal Music Group ovih dana ima razloga za slavlje, budući da je pjesma jednog od najpopularnijih bendova svih vremena, čiji su zastupnici, 'Bohemian Rhapsody' proglašena najvrćenijom pjesmom 20. stoljeća. Takav uspjeh nikoga zapravo ne čudi, osobito kada se zna da je ove godine u kina stigao i istoimeni film koji je sve obožavatelje grupe Queen podsjetio na neka druga vremena.

Queen - Bohemian Rhapsody (Official Video) Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Pjesma je nastala još 1975. godine, a iza sebe je ostavila i neke klasike, poput Nirvaninog 'Smells Like Teen Spirit' i 'Sweet Child O' Mine', Guns N' Rosesa.

Izdavačka kuća tvrdi kako su pjesma i službeni video 'Bohemian Rhapsody' skupili više od 1,6 milijardi streamova na glazbenim servisima diljem svijeta. Pjesma koja traje nevjerojatnih šest minuta dobila je dodatni 'vjetar u leđa' nakon što je svjetlo dana ugledao biografski film 'Bohemian Rhapsody', u kojem je pjevača Freddieja Mercuryja utjelovio Rami Malek.

  • +5
Bohemian Rhapsody Izvor: Profimedia / Autor: Backgrid

Do sada film je zaradio više od 600 milijuna dolara, te je nominiran u čak dvije kategorije na skorašnjoj dodjeli Zlatnih globusa. Sama pjesma vratila se prošlog mjeseca na top listu Billboard Hot 100, a inače nalazila se na albumu 'A Night At The Opera'.