POZNATI O EUROSONGU

Franka je bila vokalno i vizualno superiorna iako su nas pojeli za doručak Albanija, Cipar i Irska

09.05.2018 u 12:16

Bionic
Reading

Iako su se sve nade polagale u nju, naša predstavnica Franka Batelić s pjesmom 'Crazy' ipak nije uspjela izboriti finale ovogodišnjeg Eurosonga u Portugalu. Svi se redom slažu da je imala odličan nastup, govore o njoj punih usta hvale, a čuli smo i mišljenje nekih naših poznatih

Iako neki nisu htjeli razgovarati o Frankinom ispadanju kako se ne bi zamjerili HRT-u ili autorima skladbe, bilo je i onih koji su bez problema rekli što misle. Poput Rajka Dujmića, jedinog hrvatskog pobjednika na Eurosongu (1989. 'Rock me' u izvedbi Rive). 'Trebalo me pitati ranije što mislim, nego sada. Onda sam mogao reći nešto pametno. Naravno da mi je žao što Franka nije prošla dalje, ali pojeli su nas za doručak Albanija, Cipar, Irska. Zvučno su bili bolji', kaže skladatelj.

Vlado Kalember nije pratio prijenos Eurosonga, ali je Frankin nastup pogledao jutros. 'Franka je bila super, možda najbolja pjesma koju smo do sada poslali na Eurosong. Izgledala je suvereno na sceni, sigurna u sebe, poput Madonne koja iza sebe ima nebrojeno nastupa, ali očito da je presudio takozvani faktor sreće. Nisam čuo ostale, ali malo sam iznenađen prepoznatljivim elementima u Frankinoj pjesmi. Žao mi je što su bodovi otišli lošijem protivniku', poručio je pjevač koji je na tom natjecanju nastupio 1984. godine s kolegicom Izoldom Barudžijom i otpjevao je pjesmu 'Ciao amore'.

'Mislim da smo danas svi ponosni na Franku, na način na koji nas je predstavila i vokalno i scenski. Osjetila sam da je srce ostavila na pozornici, bravo za cijeli tim', poručila je Jelena Rozga.

  • +13
Jelena Rozga Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

'Pjesma mi je dobra, Franka mi je dobra. Znači, kvalitetno je to otpjevala i izgledala je dobro, no imali smo na nesreću takav odnos snaga ovaj put da pjesma nije prošla dalje. Osim da je to klasična pop tradicija svih nas koji smo nastupali na Eurosongu, nemam što drugo reći', rekao je Zrinko Tutić.

Emilija Kokić se slaže da je Franka imala odličan nastup. 'Imala je sjajan stajling, energiju, interpretaciju, ali očito pjesma nije bila po ukusu fanova Eurosonga. To je jedino logično objašnjenje za njezin neprolazak dalje', ističe pjevačica.

  • +3
Emilija Kokić Izvor: Pixsell / Autor: Davor Visnjic/PIXSELL

Ispadanje Franke Batelić u prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga na društvenim su mrežama komentirali brojni obožavatelji, ali i estradni stručnjaci.

'Bez obzira na ishod, Franka je bila i vokalno i vizualno superiorna. To je izgledalo zbilja svjetski, dostojno te pozornice, pokazala je, ako ništa, izvanrednu ljepotu i predivan glas! A o ukusima se nikad ne raspravlja', poručila je novinarka i urednica HRT-a Tončica Čeljuska.

Prošlogodišnji predstavnik Hrvatske na Eurosongu, Jacques Houdek, čestitao je Franki na odličnom nastupu.

Pjevač Alen Vitasović ponosan je na svoju istarsku kolegicu.

Eurosong je komentirao i PR stručnjak Vedran Strukar.

Izvor: Društvene mreže
  • +10
Franka Batelić na Eurosongu Izvor: Profimedia / Autor: N.N.