KRUNA ZA NAJLJEPŠU

Francuskinji titula Miss Universe, Hrvatica doživjela fijasko

Iris Mittenaere

Iris Mittenaere

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Dvadesetčetverogodišnja Iris Mittenaere okrunjena je sinoć na Filipinima titulom nove Miss Universe. Rođena je u Lilleu na sjeveru Francuske, ima diplomu Stomatološkog fakulteta, voli ekstremne sportove, putovanja i francusku kuhinju. Njezine dvije pratilje su Miss Kolumbije kao druga i Miss Haitija kao prva pratilja

Hrvatska predstavnica Barbara Filipović nije se uspjela plasirati u finale. I ove je godine u finale natjecanja ušla samo jedna Europljanka, i to baš pobjednica te se ponovno pokazalo da na izboru za Miss Universe još uvijek dominiraju latinoameričke ljepotice. Posljednji put je trijumfirala Ruskinja 2002., no nakon svega mjesec dana oduzeta joj je kruna zbog neispunjavanja dužnosti, a zadnja Europljanka s mandatom Miss Universe bila je Mona Grudt iz Nizozemske davne 1990. godine.

Nova Miss Universe Iris Mittenaere godinu će dana živjeti u New Yorku, a za vrijeme mandata uz brojne nagrade koje uključuju garderobu, nakit, usluge stilista, dobivat će mjesečnu plaću i živjeti u elitnom dijelu grada te će godinu dana biti ambasadorica raznih kampanja, putovati svijetom, biti uzor mladim ženama diljem svijeta i obavljati sve aktivnosti koju pred nju stavi agencija WME/IMG, partner kompanija od Miss Universe Organization.

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Naša predstavnica Barbara Filipović nije se plasirala u finale

Ulazak u Top 12 izborile su ljepotice iz Kenije, Indonezije, USA, Meksika, Perua, Paname, Kolumbije, Filipina, Kanade, Brazila, Francuske, Haitija dok je po milijun glasača putem aplikacije Miss U te službene internetske stranice izbora kao trinaestu djevojku u polufinalu s najviše glasova izabralo Miss Universe Tajlanda.

Nakon natjecanja u kupaćim kostimima, koje je i najatraktivnije za publiku, u prvih devet plasirale su se misice SAD-a, Tajlanda, Francuske, Meksika, Kenije, Kolumbije, Kanade, Haitija i Filipina.

  • +2

Miss Universe

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Miss Univers održao se u Mall of Asia areni u Manili

Najljepših devet djevojaka prošetalo se pozornicom u elegantnim večernjim haljinama, a u prvih šest izabrane su Francuska, Kenija, Kolumbija, Filipini, Tajland i Haiti. One su imale priliku odgovarati na pitanja žirija u kojem su bili Miss Universe 1993. Dayanara Torres, Miss Universe 1994. Sushmita Sen, Miss Universe 2011. Leila Lopes, Cynthia Bailey, zvijezda 'Real Housewives of Atlanta', urednik Paper Magazinea Mickey Boardman i televizijski i filmski producent Francine LeFra koji su ocijenili da su prve tri finalistice Miss Universe Kolumbije, Francuske i Haitija.

Glamurozni program finala izbora koji se održao u Mall of Asia u Manili vodio je Steve Harvey a Ashley Graham koja se javljala iz backstagea, a nastupili su Flo Rida i Boys II Men.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!