DOMIŠLJAT UMJETNIK

Fotograf otkrio kako je primirio desetero djece za fotografije s kraljevskog vjenčanja koje su ušle u povijest

24.05.2018 u 10:34

Bionic
Reading

Umiriti deset mališana na okupu kako bi profesionalno pozirali za kraljevske portrete nije nimalo lak zadatak, no profesionalni fotograf Alexi Lubomirski u tome je uspio. Snimio je fotografije koje su ušle u povijest i oduševile svijet, a evo i kako

Službeno fotografiranje princa Harryja i Meghan Markle na dan vjenčanja obavio je fotograf i učenik slavnog Marija Testina, Alexi Lubomirski. Javnost je imala prilike vidjeti tek tri portreta sretnih mladenaca s ostatkom obitelji, ali i uz deset mališana koji su tog dana bili djeveri i djeveruše.

Na okupu je tada bilo desetero djece, svi mlađi od sedam godina, a kako to inače biva, dječica su bila izuzetno živahna i nemirna. Bilo je tu i smijeha i plača, no posao se morao odraditi profesionalno. Zato je Lubomirski pronašao savršenu metodu kako umiriti preslatke nasljednike, među kojima su bili i princ George i princeza Charlotte, a u tome su mu pomogli bomboni Smarties.

Službene fotografije s vjenčanja princa Harryja i Meghan Markle Izvor: Pixsell / Autor: Alexi Lubomirski / Press Association / Pixsell

'Svi me pitaju kako sam kontrolirao djecu na fotografiranju. Dok sam osmišljavao tko će gdje pozirati, smjestio sam kraljicu Elizabetu i princa Philipa na stolice. Za to vrijeme čuli su se dječji plač i vrisak. Bio je popriličan kaos. Tada sam čuo da je netko spomenuo čarobnu riječ - Smarties. Čim su se sva djeca skupila, viknuo sam: 'Tko voli Smartiese?' U tom trenutku sva su djeca dignula svoje ruke, a čini mi se i nekoliko odraslih. U principu, toga dana to je bila čarobna riječ kojoj mogu zahvaliti na uspješnom snimanju', objasnio je Alexi Lubomirski.

Alexi je između ostalog bio zadužen za zaručničke fotografije princa Harryja i Meghan Markle, objavljene u studenom prošle godine.

  • +7
Princ George i princeza Charlotte Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Fotograf nije krio svoju sreću time što su ga mladenci izabrali za novo snimanje te je cijelu atmosferu opisao kao obiteljsku. 'Bilo je jako puno smijeha. Bila je to prava obiteljska prostorija nakon vjenčanja. Roditelji su pokušali smiriti djecu i pripremiti ih za fotografiranje, svi su razgovarali jedni s drugima. Čulo se mnogo žamora, baš onako kako je na svim obiteljskim skupovima', kazao je u nastavku umjetnik, a onda opisao što je želio postići ovim kraljevskim portretima.

'Želio sam da to bude prava obiteljska fotografija, a ne da ispadne kao da vojska pozira ili pak neki sportski tim, kada se svi samo postroje u linije. Zato smo ljude rasporedili na različita mjesta, neki su stajali, neki sjedili s djecom u krilu. Sve je ispalo baš onako kako sam i zamislio. Opušteno i s puno ljubavi', zaključio je Lubomirski.