na radost gledatelja

[FOTO] Prva i jedina emisija nove sezone popularne 'A strane' na programu HRT-a

03.02.2021 u 09:55

Bionic
Reading

HRT-ov autorski zabavnoglazbeni projekt tijekom ranijih sezona stekao je i regionalnu megapopularnost te je uz već etablirane snage prve lige hrvatske glazbene scene, iznjedrio i pregršt novih, sjajnih mladih pjevača. Na radost publike, u subotu, 6. veljače emitirat će se prva ovogodišnja emisija mnogima omiljene 'A strane'

'Još prošle godine počeli smo snimati novu sezonu 'A strane', željeći i u novoj sezoni glazbom ispričati još toliko neispričanih priča o ljepoti glazbe. Željeli smo se podsjetiti autora koji su notama i stihovima zauvijek ispisali naš identitet, željeli smo svirati i izvoditi glazbu, te kao uvijek stvoriti onaj osjećaj da smo u glazbi bez obzira na žanrove i godine uvijek zajedno', poručuju s HRT-a u svom priopćenju.

Zato je, naglašavaju, prva, do sada i jedina snimljena emisija nove sezone 'A strane, bila posvećena 'nevjerojatnoj moći glazbe koja spaja posebno u vremenu tišine i tjeskobe u kojem trenutno živimo'.

'Htjeli smo da svi naši glazbeni prijatelji (Simfonijski orkestar HRT-a, maestro Alan Bjelinski, operna solistica Lana Kos, Doris Dragović, Damir Urban, Marko Tolja) u toj prvoj emisiji budu zajedno. Htjeli smo da nas glazba poveže i s umjetnicima koji su u Helsinkiju, Torontu, Chicagu, Bostonu (Aljoša Jurinić, Stefan Milenković, Petrit Ceku, Teija Niku, Eugene Freisen) te da zajedničkim muziciranjem pokažemo kako granice među nama nestaju dok svira glazba. Htjeli smo predstaviti vam neke nove mlade ljude koji su tek zakoračili na glazbenu scenu', navode s HRT-a. Emisija je snimljena bez brojne publike u studiju.

  • +14
A strana (nova sezona 2021) Izvor: Promo fotografije / Autor: Dario Njavro