njezini vjerni prijatelji

[FOTO] Prizor koji je jučer sve raznježio: Kraljičini korgiji ispred dvorca Windsora ispratili svoju gazdaricu

20.09.2022 u 08:31

Bionic
Reading

Danas je cijeli dan posvećen oproštaju od britanske vladarice, kraljice Elizabete II. Dio pokopa svoje vlasnice, promatrala su i dva njena voljena ljubimca, a svijet su obišle fotografije na kojima Muick i Sandy izdaleka promatraju što se događa

Princ Andrew, vojvoda od Yorka, pomazio je kraljičine korgije dok su čekali da lijes pokojne kraljice Elizabete II. dođe na njeno posljednje počivalište u dvorac Windsor. Kraljevska postrojba zapucala je u tom trenutku kako bi označila da je monarh stigao kući dok su se mrtvačka kola približavala kapele Svetog Jurja.

Inače, od kraljičine smrti o psima su se brinuli upravo princ Andrew (koji slovio kao kraljičin miljenik), njegova bivša supruga Sarah Ferguson i njihove kćeri princeze Beatrice i Eugenie.

Poznato je da je Elizabeta II znala imati priličan broj pasa, u jednom trenutku 11 istovremeno. Navodno neki članovi obitelji (uključujući njenog supruga, princa Philipa ) nisu bili oduševljeni da im toliko korgija stalno trčkara oko nogu a neki pasa su ugrizli zaposlenike palače. Priča se da je princeza Diana skovala izraz 'pokretni tepih' da bi opisala gomilu pasa koji su uvijek išli ispred nje, a sama kraljica ih je zvala 'djevojčice' i 'dječaci'. Korgiji su išli svuda gdje i kraljica. Vozili su se helikopterima, vlakovima i limuzinama, a za Božić su svi dobili svoju čarapu za poklone koju im je napunila sama kraljica.

Sandy i Muick su bili posljednji psi koje je kraljica posjedovala. Dobila ih je prošle godine od vojvode od Yorka unatoč tome što je Njezino Veličanstvo tvrdilo da više neće udomljavati ljubimce u slučaju da ona umre.

  • +4
Kraljičini korgiji Izvor: Profimedia / Autor: Peter Nicholls / PA Images / Profimedia