hvaljeni kantautor

Filip Rudan novom baladom slušateljima otkrio emotivne 'Razine'

30.05.2022 u 16:08

Bionic
Reading

Jedan od najistaknutijih mladih glazbenika i dobitnik nagrade Porin za Novog izvođača godine, Filip Rudan, nedavno je predstavio novi singl naziva 'Razine'. Zahvaljujući sjajnoj podršci domaćih i regionalnih radio stanica iščekivani singl na hrvatskom jeziku odmah je pronašao put do slušatelja, dok je prateći spot pregledan više od 30 000 puta

Kako je bilo na snimanju spota Filip Rudan je odlučio podijeliti kroz do sad neotkrivene video isječke nastale u vrijeme nastajanja kadrova koji su već oduševili brojne Filipove pratitelje. Sjajne reakcije na društvenim mrežama te na službenom YouTube kanalu i dalje neprestano pristižu iz raznih dijelova svijeta, a sada se, po prvi puta iza scene zaviriti može ovdje, stoji u najavi.

Iako je dan snimanja obilježila nanadano neuobičajeno niska temperatura za proljeće, atmosfera je – složili su se svi iz tima – bila odlična te su svi zadovoljni kako suradnjom tako i novoostvarenim prijateljstvima.

Uz njih, sjajan tim čine direktor fotografije Dario Radusin koji je zaslužan i za vizualne efekte (VFX) te asistenti Luka Vidović i Sandro Sklepić, ujedno zaslužan za naglašavanje atmosfere posebnim osvjetljenjem. Na lokaciju zamišljenoj za dočaravanje željene atmosfere odabran je Spomen-Dom Kumrovec, Filipa Rudana vidimo i glavnoj ulozi uz glumicu Toniju Brekalo a ukupni dojam upotpunile su Hana Tušek (MUA) te stilistice Ana Nikačević i Tara Turopoljac. Tekst i glazbu, kao i kod ranijih singlova, potpisuje Filip Rudan, a producent je Niko Nobilo koji je uz Ivana Oreškovića kreirao i aranžman.

Izvor: Društvene mreže

Podsjetimo, novom emotivnom autorskom baladom Filip Rudan, uz impresivne vokalne i sviračke sposobnosti, otkriva nove 'Razine“ – kako svojeg glazbenog puta tako i emocija kojima već redovito očarava brojne slušatelje. 'Ideja je došla spontano. Prvo je došao tekst, dok sam u vožnji gledao kroz prozor“, otkrio je glazbenik koji je singl publici odllučio pokloniti na svoj rođendan, 20. svibnja. Glazba je, kaže, došla naknadno iste noći: 'Ležao sam u tri ujutro u krevetu i jednostavno mi je melodija ušetala u glavu i odmah sam iskočio iz kreveta i na mobitelu snimio info. :) Iz toga se kasnije razvilo i sve ostalo.'

Filip Rudan hvaljeni je mladi vokalist, gitarist i autor koji je pažnju privukao sudjelovanjem u The Voice Hrvatska (duel u pjesmi 'Lovely' bliži se 60 milijuna pregleda). Svoj prvi singl 'Blind' / 'Kad me svojim nazvala' predstavio je na Dori 2021. gdje je osvojio 5. mjesto te se istaknuo kao jedan od favorita publike. Krajem 2021. godine objavio je uspješan HRtop40 singl “He’s Not The One” koji bilježi impresivne rezultate na glazbenim platformama te sjajne reakcije na prateći spot pristižu iz svih dijelova svijeta: od Hrvatske preko europskih zemalja do Brazila, SAD-a, Sirije, Šri Lanke pa i daleke Australije... U 2022. talentirani glazbenik nastavlja nizati uspjehe među kojima se posebno ističe nagrada Porin za Novog izvođača godine te zapažen nastup u Areni Zagreb na koncertu u čast Akiju Rahimovskom.