srce moje kucaj tiše

Fenomen zvan Joško Gvardiol: Što je 20-godišnji nogometaš napravio Hrvaticama?

19.12.2022 u 15:01

Bionic
Reading

U svijetu desetljećima postoje 'lude' obožavateljice koje vrišteći prate sve što rade njihovi idoli, a čini se da je taj trend stigao i u Hrvatsku. Iako je najčešće riječ o pjevačima i glumcima, Hrvatska je zemlja nogometa pa je tako i miljenik žena - nogometaš! 20-godišnji Joško Gvardiol svojom je skromnošću i simpatičnošću, ali i isklesanim tijelom i moćnom bradom zaludio Hrvatice te su mu posvetile kreativne transparente u nadi da će privući njegovu pažnju

Gotovo svaka javna osoba ima određenu bazu obožavatelja. To su ljudi koji podržavaju njihov rad, inspiriraju se njihovim životnim pričama ili osjećaju neku vrstu neobjašnjive zaljubljenosti u tu nedostižnu zvijezdu. U svijetu već desetljećima postoji zaluđenost nekim javnim ličnostima, a čini se da je Joško Gvardiol posve zaludio Hrvatice.

Početke velikih skupina obožavateljica koje vrište i padaju u trans pronalazimo u 50-im godinama, kada su žene ludovale za Elvisom Presleyjem. Iako nisu mogle objasniti svoje ponašanje, većina je bila u potpunom transu kada bi on nastupao, a njegov odlazak ostavio ih je s osjećajem gubitka bliske osobe, koju zapravo nisu ni poznavale.

Prije 15-ak godina opću ludnicu među tinejdžericama stvorio je kanadski pjevač Justin Bieber. Ukrao je srca mnogih djevojaka, sve su htjele pa da ih makar pogleda, a vrhunac je bio dijeliti pozornicu s njim tijekom izvođenja pjesme 'One Less Lonely Girl'. Tada bi usrećio jednu djevojku izvevši je na pozornicu da samo njoj pred tisućama posjetitelja pjeva tu ljubavnu pjesmu.

Od sportaša je najpopularniji bio David Beckham, u kojeg su mnoge djevojke bile zaljubljene, a danas mnoge pate za internacionalnim zvijezdama poput Brazilca Neymara ili Marcusa Rashforda iz engleske reprezentacije.

U Hrvatskoj su mnoge žene dijelile mišljenje da je Vedran Ćorluka jako zgodan, prije njega tiha patnja mnogih bio je Igor Tudor, na SP-u u Rusiji simpatični Šime Vrsaljko svima je zapeo za oko, ali nitko kao – Joško Gvardiol.

20-godišnji Gvardiol nehotice je stvorio nešto što u Hrvatskoj do sada još nije postojalo - veliku bazu obožavateljica koje prate klipove iz njegovih intervjua i napamet znaju replike njegovih odgovora. U Hrvatsku je doveo trend fan girls koje luduju za svime što radi ovaj uspješni mladić.

Opću pomamu obožavateljica za skromnim, ali karizmatičnim nogometašem potvrdili su uzvici 'Joško, Joško' na sinoćnjem dočeku brončanih nogometaša, a one posebno kreativne dale su si truda i izradile plakate na kojima su napisale poruke za Gvardiola u nadi da će privući njegovu pozornost.

  • +5
Joško Gvardiol novi je miljenik žena Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

U intervjuu prije Svjetskog prvenstva otkrio je da je single, ali i tip djevojaka kakve mu se sviđaju, pa su se mnoge djevojke referirale na njegovo zanimanje za plave oči i starije djevojke.

20-godišnjeg igrača vole i u Leipzigu, u kojem gradi svoju profesionalnu karijeru, no glavna baza obožavateljica nalazi se ipak u njegovoj rodnoj Hrvatskoj. S obzirom na to da je riječ o još uvijek mladom igraču čiji su interesi prvenstveno nogomet i karijera, ali i druženje s prijateljima, pitanje je kako će se moći dalje normalno zabavljati u kafićima ili noćnim klubovima jer je broj djevojaka koje mu žele prići zbilja velik, bar za hrvatska mjerila... No sigurni smo da mu to nimalo ne smeta :)

  • +9
Joško Gvardiol Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX