POČETNIČKE GREŠKE

Favoritkinji Kike presudio loš dan

19.12.2012 u 06:45

Bionic
Reading

Marko Palfi koji se jučer uspio plasirati izravno u superfinale ostale kandidate je pratio s galerije, a šou je napustila svima draga Kike

Zadatak kandidata je bio napraviti što vjerniju kopiju autorskog jela. Žiri nije tražio najboljeg, već najlošijeg, koji će napustiti kuhinju Masterchefa kao petoplasirani. Jelo koje su kandidati trebali replicirati zapravo su dva jela: Foie gras club sandwich i Čokoladna zemlja. To su Matina autorska jela. Dino i Mate su finaliste upozoravali na stvari na koje trebaju pripaziti, a Igor je Palfija upozorio da ne smije ništa govoriti naglas. Za repliciranje Matinog autorskog jela kandidati su raspolaganju imali sat i pol.

'Jelo koje nam je predstavio Mate kao svoje autorsko nije njegova ideja jer su ljudi prije njega napravili sličnu stvar, on je dodao nešto svoje, pa je zato autorsko', rekao je Nikola. Kiki je drago što danas kopiraju Matino jelo. Dobro joj je došlo što je bila na Stres testu u kojem su pripremali mousse. 'Sad znam raditi mousse', rekla je. Ivana misli da je kopiju autorskog jela teže raditi nego kuhati vlastito jelo jer treba pogoditi sve omjere i okuse.

Ivana je prvo odlučila raditi desert. 'Desert mi nije bio neka nepoznanica, lako sam se organizirala', kaže. Ovaj desert će, kad dođe doma, raditi prijateljima jer joj je ideja sjajna. Napravila je i sendvič, ali joj prezentacija na prvom tanjuru nije ispala kako treba, pa je otišla drugi put po tanjur. Ali gledajući u tanjur koji je radila Kike poput nje je uzela pogrešni, četvrtasti. I Nikola je krenuo s desertom. Danas je radio mousse prvi put i misli da je ispao dobar.
Petra je u izazov krenula s mišlju da ima puno posla i da treba sve obaviti. Kad je radila desert, zamolila je Nikolu da joj da svoju mentu jer je njezina bila tamnija. Dao joj je ono što mu je ostalo. Prema njenom mišljenju, Kike danas nije išlo od ruke: u mousse je dodala sok od mente, polila se sirupom, previše je reducirala za sendvič, samljela previše lješnjaka. 'Glupa sam danas, takav mi je dan! Pri kraju si, pa ti je nekako svejedno, a opet, ne želiš kući', rekla je Kike. Danas je, kako kaže, bila šlampava i smotana, možda zbog tolike želje za ostankom.

Žiri je prvo kušao Kikine kopije. Imala je dosta grešaka: koristila je kockasti tanjur umjesto okruglog, jetru nije ispekla na način na koji je trebala, koristila je pogrešnu dozu čilija, krivo poslagala. 'Probat ćemo i druge', kazao je Dino. Radovan joj je rekao da nije baš bila dobra graditeljica. Poslije nje je na redu Ivana, također s pogrešnim tanjurom. 'Ne znam zašto je problem zapamtiti tanjur?!', čudio se Mate. Njene replike su vizualno bile jako slične originalima. 'Bolje ti je išlo sa slatkim opet', kaže Radovan. Petra je stavila mali komad jetre, drugi joj je bio sirov. Mate misli da joj je desert jako fin i svjež. Radovan smatra da joj je glavno jelo bliže desertu jer je preslatko. Nikolina guščja jetra nije dobro pečena. Lješnjaci nisu bili toliko veliki. Menta se u desertu lijepo osjeti. 'Malo je krupna, ali čak mi i paše', kaže Mate. Radovanu može proći. 'Ajde, bar da je jedna jabuka karamelizirana!', komentirao je Dino. Desert mu je ukusan, osim što su mrvice pune grumenja. Kike danas nije dala sve od sebe. 'Da nisam toga svjesna, bila bih još gluplja nego prije pola sata', kaže. Ne želi danas ići doma, želi još jedan tanjur.

Mate je rezimirao izazov kazavši da su se kolege i on danas teškom mukom dogovorili oko današnjih rezultata i nije im bilo nimalo lako. Najbolju repliku jela danas je napravio Nikola. Muške snage u kuhinji su očuvane. Danas je žiri donio najtežu odluku dosad. Teško im je gledati nekog tko se 12 tjedana trudio, a danas je podbacio. Ali kuhar je dobar onoliko koliko mu je dobar zadnji tanjur, pa je Kike ispala.

Palfi joj je favorit od početka šoua, a budući da mu se nije pridružila, misli da će u superfinalu s njim biti Petra ili Nikola. Na Nikolu je danas ponosna. Kike je, prema Radovanovom mišljenju, danas ispala jer je loše skuhala. Nikola ju je također vidio u superfinalu s Palfijem, oni su mu favoriti. Kiku će pamtiti po fuziji Amerike i Hrvatske. Kaže da se zadnjih dva dana nije dobro osjećala. Imala je jake bolove, što smatra razlogom za njeno lošije kuhanje danas. Misli da je čeka svijetla budućnost, budući da je u emisiji dobila već nekoliko ponuda za posao. Ivana je svojim ostankom jako iznenađena. Svjesna je da je njen tanjur bio bolji, ali je mislila da će žiri u obzir uzimati dosadašnjih 12 tjedana. 'Da je netko drugi od nas ispao, ne bih se čudila. Ali Kike?!', komentirala je. 'Kikin današnji odlazak je toliko neočekivan da ne znam tko će u superfinale', kaže Marko.