gotovo je

Evo zašto ne postoji šansa za pomirenje Williama i Harryja

15.11.2023 u 15:15

Bionic
Reading

Princ William i princ Harry nekoć su se činili nerazdvojni, a duhoviti Harry često je nasmijavao starijeg brata, što je zabilježeno na brojnim fotografijama. Međutim, u svojoj knjizi 'Spare' Harry je otkrio da su unutar četiri zida njihovi odnosi bili itekako drugačiji zbog čega se često osjećao kao višak vlastite obitelji

Kad je u siječnju princ Harry objavio knjigu 'Spare', svima je bilo jasno da je tim potezom zauvijek ugrozio svoje mjesto u kraljevskoj obitelji. U knjizi je mnogočime narušio ugled obitelji, ali i svog starijeg brata kojeg je javnost tada upoznala u posve drugačijem svjetlu. Napisano o njemu i obitelji razbjesnjelo je princa Williama, a nekoć bliska braća sada više i ne komuniciraju.

Gotovo godinu dana nakon objavljivanja Harryjevih memoara, ni Harry ni William nisu pokušali popraviti zategnuti odnos te se baš ništa između njih nije promijenilo, tvrdi kraljevski stručnjak Omid Scobie koji je o tome napisao knjigu 'Endgame' koja izlazi 28. studenog.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati' 

'Vidio sam Harryjevo izdavanje Sparea kao njegov posljednji pokušaj da svojoj obitelji kaže kako se godinama osjeća. Očito nikada nije postojao dovoljno otvoren forum za takve razgovore ili dijeljenje tih osjećaja', komentirao je Scobie.

Povrijeđenost i bijes između dvojice braće sada je stvorila hladnu ravnodušnost koja je unijela pravi nemir u Palaču koja je nekoć bila simbolom obitelji i sloge čitave države. Prijestolonasljednik William bijesan je zbog negativnog svjetla koje je njegov mlađi brat bacio na obitelj, no njegov bijes također ne čini dobro monarhiji jer je sada jasno da onaj tko ne poštuje pravila - leti van!

'U očima nekih unutar institucije, Harry je prijetnja kruni. Njegova sloboda da vlastito razmišljanje izvan okvira institucije učinila ga je neprijateljem', tvrdi Scobie za People te dodaje da je William potajno surađivao s medijima pokušavajući zaštititi krunu i ugled obitelji.

  • +7
Kate Middleton i princ William Izvor: Profimedia / Autor: Suzanne Plunkett/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prema mišljenju nekih kraljevskih stručnjaka, Kate Middleton bit će ključna osoba u budućnosti britanske kraljevske obitelji. Srdačnost Kate Middleton i prisnost s građanima ono je po čemu mnogi uspoređuju Kate s voljenom princezom Dianom, a stručnjaci tvrde da ispod njezine nasmijane i tople vanjštine stoji čvrsta i karakterna osoba.

Kraljica Camilla i Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Stephen Lock / Avalon / Profimedia