ponovo u žiži

Evo tko je zapravo trebao otpjevati kultnu pjesmu 'Islands in the Stream'

20.10.2023 u 06:02

Bionic
Reading

Tjednima se priča o Netflixovom dokumentarcu o karijeri i životu Davida Beckhama, a jedna od scena iz njega zaslužna je za novi trend na TikToku. Riječ je o sceni iz posljednje epizode dokumentarca u kojoj slavni sportaš i njegova supruga Victoria Beckham plešu na pjesmu Kennyja Rogersa i Dolly Parton iz 1983. godine

Jedan od najpoznatijih dueta svih vremena, onaj Kennyja Rogersa i Dolly Parton, zadnjih dana pojavljuje se prilikom scrollanja društvenim mrežama, a razlog je novi trend koji su korisnici nazvali 'test Davida Beckhama'. Scena u kojoj Victoria Beckham pleše uz supruga i stavlja mu ruku na rame dok se zadovoljno kreću uz melodiju neke je toliko oduševila da su na TikToku uz nju zaplesali sa svojim najdražima ili sami.

Taj svevremenski hit spojio je dvije najveće zvijezde country glazbe i teško je zamisliti da itko drugi pjeva 'Islands in the Stream' osim Kennyja i Dolly. Tvorci pjesme su Barry, Robin i Maurice Gibb, poznati kao članovi legendarne disko grupe Bee Gees. Napisali su ovu pjesmu kao R&B melodiju za Marvina Gayea, ali ona se kasnije transformirala u verziju kakvu poznajemo danas. 'Zapravo je napravljena s Dianom Ross na umu', rekao je Barry Gibb u BBC-jevoj emisiji 'The One Show' 2016.

sa sinom i kćeri

Obiteljska idila: Pogledajte kako se David Beckham zabavlja u moru kraj Lopuda

Pogledaj galeriju

Na kraju je završila u Rogersovim rukama i prvotno nije bila planirana kao duet. Kad je on nazvao i rekao da želi snimiti nekoliko pjesama koje su napisala braća, Gibb je u šali odgovorio da bi mu radije napravio cijeli album. Na njegovo veliko iznenađenje, Rogers se složio pa je Gibb bio koproducent na njegovom albumu.

Izvor: Društvene mreže

Rogers je jednom prilikom ispričao da su u njegovom studiju u Los Angelesu pjevali tu pjesmu četiri dana, nakon čega je rekao Gibbu: 'Barry, meni se ova pjesma više ne sviđa', na što mu je ovaj odgovorio da trebaju Dolly Parton. Kenny je odgovorio: 'Zašto ne?', a onda je njegov menadžer rekao da ju je vidio u zgradi. Poslali su ga po pjevačicu i ona ju je otpjevala na svoj jedinstveni način.

'Islands in the Stream' se pokazao kao veliki hit. Dospio je na prvo mjesto Billboard Hot 100, kao i ljestvica Hot Country Songs i Adult Contemporary. Dobio je od RIAA-e tri puta platinasti certifikat u SAD-u za prodaju u više od tri milijuna primjeraka. Inače, autori pjesme izveli su je na nastupu u Las Vegasu 1997. godine. Snimili su i studijsku verziju koja se pojavila na njihovom albumu najvećih hitova izdanom 2001. godine.