PRVA DAMA ARGENTINE

Evo tko je Juliana Awada, jedna od najljepših, ali i najmoćnijih prvih dama današnjice

16.04.2019 u 06:25

Bionic
Reading

Niti jedno njezino pojavljivanje u javnosti ne može proći bez komentara. I dok se u Argentini javnost uglavnom fokusira na njezinu društvenu osviještenost, diljem svijeta više se govori o modnom izričaju koji je krasi, ali i nevjerojatnoj ljepoti

'Ja sam Juliana. Mama Valentine i Antonije. Mauricijeva žena. Dizajnerica.' Tako je samu sebe, u tek četiri kratke rečenice, opisala Juliana Awada, jedna od najljepših, ali i najutjecajnijih prvih dama svijeta, supruga argentinskog predsjednika Mauricija Macrija. To stoji na njezinom Instagramu, na kojem ima čak 1,3 milijuna pratitelja, koji s nestrpljenjem iščekuju njezine nove objave.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

❤️

Objavu dijeli Juliana Awada (@juliana.awada)

Riječ je većinom o fotografijama s raznih službenih događanja, kojima pokazuje da nije samo lijepo lice i atraktivna pratnja svom suprugu, već žena koja dobro zna što i kako želi od svog života. Ipak, tu i tamo 'potkrade' joj se i koja privatna fotografija koja uvijek iznova oduševi javnost.

'Ona je međugalaktička čarobnica, i to ne samo za mene. Svojom pojavom doista impresionira i Argentinci dobro znaju da su njezina jednostavnost i način života temelj onoga kako živi i čemu teži', tim ju je riječima još u prosincu 2018. opisao njezin suprug, predsjednik Argentine Mauricio Macri, nakon što je ona, kao i uvijek, savršeno odigrala ulogu domaćice prvih dama svijeta tijekom samita G20 u Buenos Airesu, i nije pretjerao.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Feliz cumple!!!! ❤️

Objavu dijeli Juliana Awada (@juliana.awada)

No Juliana Awada bila je utjecajna i moćna i puno prije negoli se udala za Macrija i s njime se prije gotovo pet godina uselila u Casu Rosadu, argentinsku Bijelu kuću. Juliana dolazi iz imućne obitelji, otac joj je libanonski musliman, imigrant iz Baalbeka, Ibrahim Awada, dok joj je majka Sirijka Elsa Esther Baker.

Odrasla je uz četvero braće i sestara, a djetinjstvo je provela obrazujući se u najboljim školama u Sjedinjenim Državama, živjela je u Oxfordu i putovala svijetom zahvaljujući svojim poznanstvima iz modnog svijeta. Naime, još kao tinejdžerka s majkom je često putovala u London, Pariz i New York te su bile prisutne na svim modnim revijama.

  • +6
Juliana Awada Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nakon što je diplomirala Juliana Awada pridružila se obitelji i uključila u obiteljski biznis. U brak je ušla već 1997., kada se udala za Gustava Capella, no to je potrajalo tek godinu dana, da bi se nakon toga našla u vezi s belgijskim aristokratom Brunom Laurentom Barbierom, kojeg je upoznala na letu avionom. Zajedno su proveli deset godina i nikada se nisu vjenčali, iako su dobili kćer Valentinu.

Vezu s današnjim suprugom, argentinskim predsjednikom Mauricijem Macrijem započela je 2009., a vjenčali su se 16. studenog 2010. godine i godinu kasnije dobili kćer Antoniju. Budući da joj je otac bio liberalan musliman, ona je sama birala vjeru, pa se tako prije nekoliko godina i krstila u crkvi. Kako je govorila u intervjuima, godinama je osjećala potrebu da primi sveti sakrament, no nikako se nije mogla odlučiti na to.

'Moj je otac volio ići u baziliku i vodio je i svoju obitelj. Sjećam se da je uvijek govorio da postoji Bog za sve, kojem treba zahvaliti i razgovarati s njim. On nije bio praktični vjernik. Kao mali je stigao ovdje iz Libanona, a nas je odgojio na poseban način, davao nam je puno slobode, ali i puno razgovarao s nama.'

  • +8
Kraljica Letizia od Španjolske i argentinska prva dama Juliana Awada Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Upravo brak s aktualnim argentinskim predsjednikom izazvao je mnoge polemike i kontroverze jer je ona njegova treća supruga. Par se upoznao u vrijeme kada je Macri postao gradonačelnikom Buenos Airesa i to u teretani, a za njihov prvi susret navodno je najzaslužniji njihov zajednički osobni trener. Opčinjen njenom ljepotom, Macri je odmah ostavio svoju tadašnju djevojku Malalu Grobu. Tek kasnije priznali su i svijetu kako su od prvog trena znali da su suđeni jedno drugome.

'Neki ljudi pitaju zašto ne ističem to da sam prva dama, ali to je zato što me ta titula ne definira. No budući da sam prva dama, to znači da je Mauricio ispunio san da radi za Argentinu i to je nešto što me čini ponosom', izjavila je Awada u intervjuu koji je dala za meksičko izdanje Voguea. No to nije jedino njezino pojavljivanje u 'modnoj bibliji'. Našla se ona tako i na stranicama američkog izdanja, koje je oduševljeno njezinim izgledom i stilom, pa su je prozvali suvremenom verzijom Jackie Kennedy.

Upravo je njezin modni izričaj česta tema, a kako i ne bi kada svojim odabirom jasno daje do znanja da preferira klasiku, jednostavnost i udobnost. Svaki njezin dan počinje istom navikom - ispijanjem tradicionalnog južnoameričkog pića, mate, potom vježba te uživa u kavi s mlijekom, a svake srijede obavezno sama slaže buket izrađen od jasmina, ruža i peonija, koji krasi njihov dom.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Fin del día.

Objavu dijeli Juliana Awada (@juliana.awada)

Iako nikada ne govori u javnosti, Juliana Awada zapravo drži sva četiri kuta njihove kuće - ona je ta koja ispraća posljednje političke čelnike iz Case Rosade, pronalazi vrijeme da se predsjednik može barem nakratko poigrati s njihovom kćerkicom Antonijom... U njihovoj obitelji trenutno je sve podređeno ponovnim predsjedničkim izborima, zbog kojih Awada obilazi barem jednom tjednom siromašne četvrti i poslužuje obroke u pučkim kuhinjama, a sve u pratnji svoje dobre prijateljice, ministrice Caroline Stanley.

  • +13
Juliana Awada, argentinska prva dama Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Divim se ženama koje ustaju rano ujutro i odlaze na posao, kao i onima koje ostaju kod kuće i brinu se o djeci i domaćinstvu. Fascinirana sam snažnim ženama. Moja majka Pomi Awada i u 80. godini je svaki dan odlazila u ured, udala se s 18 godina i morala je ići na posao. Bila je majka petero djece i suočila se s karcinomom dojke. Bila je nezaustavljiva, a s kemoterapije je odlazila direktno na posao. Sve to inspiriralo je i mene, zato se ja nikad ne žalim. Naprotiv, uvijek zahvaljujem i cijenim stvari', zaključila je Juliana Awada.