DIRLJIVA GESTA

Evo kome je Mateo Kovačić posvetio medalju sa Svjetskog prvenstva

16.07.2018 u 10:21

Bionic
Reading

Nogometaš Mateo Kovačić nakon konačne odluke izbornika Dalića o sastavu naše momčadi nije zaigrao u finalu Svjetskog prvenstva, ali mladi reprezentativac itekako je doprinio uspjehu reprezentacije na ovom natjecanju. Nakon što su mu dodijelili medalju Kovačić je otkrio kome je posvetio ovaj životni uspjeh

Naš mladi reprezentativac Mateo Kovačić drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu i srebrnu medalju koju donosi kući posvetio je posebnoj osobi.

Naime, Mateo je nakon povijesne utakmice na Instagramu objavio fotografiju na kojoj pozira u crvenoj majici s natpisom 'RIP Dino', a u opisu objave napisao je: 'Ovo je za tebe, Dino.' Riječ je o nedavno preminulom 24-godišnjem nogometašu Edvinu Hodžiću, rođenom u Austriji, gdje je i igrao za nogometni klub SV Schalding-Heining.

Ovo je za tebe 🙏🏻 R.I.P. Dino ❤️ #edvinhodzic

Objavu dijeli Mateo Kovacic (@mateokovacic8)

Njegova je iznenadna smrt sredinom lipnja šokirala mnoge, a među njima i prijatelja Matea, koji je u tom trenutku već bio u Rusiji uoči početka prvenstva.

Ceremonija zatvaranja Svjetskog nogometnog prvenstva Izvor: Pixsell / Autor: Christian Charisius/DPA/PIXSELL

Ovakav potez nije neuobičajen na našoj klupi jer smo već vidjeli kako vratar Danijel Subašić posvećuje utakmice svom prijatelju iz djetinjstva Hrvoju Ćustiću. On je tragično stradao 29. ožujka 2008. na utakmici Subašićevog i Ćustićevog kluba Zadra i Cibalije.

  • +21
Danijel Subašić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nakon duela sa suparničkim igračem udario je u zid pokraj terena, a od posljedica silovitog udarca umro je pet dana kasnije. Kao uspomenu na dragog prijatelja, koji je prerano otišao, naš vratar uvijek ispod dresa nosi majicu s njegovim likom.