SIMBOLIČNA GESTA

Evo kako Meghan Markle planira odati počast princezi Diani na svom vjenčanju

04.04.2018 u 14:09

Bionic
Reading

Svojoj svekrvi, tragično preminuloj princezi Diani, koju nažalost nije imala prilike upoznati, Meghan Markle planira odati počast 19. svibnja prilikom vjenčanja s princem Harryjem

Iako je nema već 20 godina, otkada je u prometnoj nesreći u Parizu izgubila život, princeza Diana itekako živi u srcima mnogih Britanaca, a posebice njezinih sinova, prinčeva Williama i Harryja. Oni često naglašavaju koliko im majka nedostaje te se prisjećaju najvažnijih uspomena s njom.

Budući da se bliži Harryjev bitan dan, vjenčanje s američkom glumicom Meghan Markle, par je odlučio omiljenu princezu Dianu koliko god je to moguće uključiti u taj čin.

Prvi zajednički intervju princa Harryja i Meghan Markle Autor: BBC News

Mladenci su već u svom prvom intervjuu naglasili koliko su tužni što ona neće biti prisutna na tako važnom događaju.

'Mislim da bi moja majka bila jako uzbuđena da upozna Meghan i bila bi sretna zbog mene. Ovakvi dani su posebno teški i najviše mi nedostaje. Teško mi je što ne mogu s njom podijeliti sretne vijesti, ali siguran sam da je ona uvijek tu negdje i da je s nama', kazao je u studenom nakon službene objave zaruka 33-godišnji princ Harry.

  • +29
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ništa manje suosjećajna nije bila ni lijepa Amerikanka kazavši: 'Meni je, kao i Harryju, bitno da princeza Diana bude dio ove naše priče.'

Upravo zato Meghan će na poseban način na dan svog vjenčanja odati počast majci svog budućeg supruga. Strani mediji navode kako je jedan od planova da mladenka uz vjenčanicu kombinira Dianinu tijaru, koja je trenutno u muzeju u sklopu izložbe, dok je cvijeće druga stvar koja će podsjetiti na Lady Di.

Naime, nedavno je obznanjeno kako su mladenci odabrali londonsku cvjećarku Philippu Craddock koja će aranžirati buket za Meghan, ali i ukrasiti kapelicu St. George u Windsoru. Aranžmani će uključivati bijele vrtne ruže, božure i zubače. Kensingtonska palača također je otkrila da će se za aranžmane u crkvi koristiti lišće iz Kraljevskog parka, kao i sezonske biljke, uključujući grane bukve, breze i graba, te već spomenute bijele ruže i božure. Posebnu važnost dat će se bijelim ružama, omiljenom cvijeću princeze Diane, pa se nagađa kako se mladenkin buket biti napravljen upravo od njih.

  • +5
Princeza Diana sa sinovima Williamom i Harryjem Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia