SPREMNA NA PROMJENE

Evo kako je kraljica Elizabeta osigurala budućnost britanske monarhije

12.08.2018 u 10:12

Bionic
Reading

U prošlosti, vladajuća dinastija Windsor nekoliko se puta našla u kriznim situacijama koje su ozbiljno prijetile njezinom opstanku

Tragična smrt princeze Diane, koja se dogodina prije 21 godine, donijela je brojna pitanja o tome koliko članovi britanske kraljevske obitelji uistinu imaju osjećaja prema ljudima kojima služe. Razvod princa Charlesa i Diane, kao i princa Andrewa sa Sarah Ferguson pratilo je mnoštvo glasina što je rezultiralo pravim požarom u dvorcu Windsor 1992. godine.

  • +2
Princeza Diana i Sarah Ferguson Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Prihvaćanjem modernih promjena u cilju postizanja stabilnosti dinastije Windsor, što se najbolje vidi u dopuštanju Dianinim sinovima, princu Williamu i Harryju, ženidbu za Kate Middleton i Meghan Markle, 92- godišnja britanska vladarica ojačala je instituciju koju vodi impresivnih 66 godina.

  • +16
Kate Middleton i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Kraljica osigurava budućnost monarhije na način da je više otvorena, fleksibilna i spremna za prilagodbu', ističe bivši članica osoblja dvorca Windsor, Colleen Harris istovremeno otkrivši kako su osobe diljem palače 2011. godine bile 'prilično šokirane' činjenicom da se princ William želi oženiti 'običnom djevojkom iz srednje klase bez plemićkog podrijetla'.

Kate Middleton i kraljica Elizabeta II. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Mnogi su ljudi ubrzo promijenili mišljenje pozdravljajući činjenicu da 'obična' osoba može postati članom kraljevske obitelji, a u slučaju Meghan Markle, britanska monarhija otišla je korak dalje'.

Harris, koji je obnašao dužnost člana press tima princa Charlesa od 1998. do 2003. godine, postao je prvi crni član osoblja kraljevske obitelji. 'Kraljica dopušta modernizaciju kraljevske obitelji. Prevalili su velik put do toga i danas nisu uštogljeni i nepokolebljivi kao nekoć', ističe bivši član osoblja princa Charlesa.