FOTOGRAFIJE IZ HERCEGOVINE

Evo kako izgleda na snimanju filma 'General'

Goran Višnjić i Tarik Filipović

Goran Višnjić i Tarik Filipović

Izvor: Društvene mreže / Autor: Instagram

Nakon Like gdje je počelo snimanje HRT-ova igranoga filma i televizijske serije 'General', priče o životnome i ratnome putu hrvatskog generala Ante Gotovine, ekipa se preselila u Livno gdje se trenutno nalazi. A kako izgleda na setu i izvan njega govore brojne fotografije koje glumci objavljuju na društvenim mrežama

'Na snimanju je odlično, atmosfera je ugodna, sve štima, a ima vremena za zafrkanciju. Stigli smo u Hercegovinu prošlog vikenda, a snimanje je počelo u Čelebićima. Ministarstvo obrane i Oružane snage BiH izašli su nam u susret ustupajući tenkove, topove i kamione za potrebe snimanja', kazao je za tportal glumac Slaven Knezović, inače jedan od koproducenata filma 'General'. To je inače njegova peta produkcija koju radi.

'Na setu ima stotinjak ljudi – glumaca, statista, kostimografa, snimatelja. Nakon Hercegovine,  ekipa se u subotu vraća u Zagreb, a onda se seli u Slavoniju pa opet u Zagreb, a onda slijedi Dalmacija', otkrio nam je glumac koji ne krije kolik mu znači rad na filmu 'General'.

'Nije mala stvar raditi na ovakvom projektu. Koliko god je bilo važno ove prostore obraniti u ratu, jednako je važno snimiti ovaj film i ostaviti uspomenu novim generacijama', ističe.

Na snimanju se, kao statist pojavljuje i sin Slavena Knezovića, 21-godišnji Filip

#general

A post shared by Slaven Knezovic (@slavenknezovic) on

I Goran Višnjić koji u filmu glumi glavnu ulogu, onu generala Gotovine, nije odolio a da ne objavi fotografije sa snimanja, a i izvan njega.

Snimanje će trajati do 20. srpnja i to na brojnim mjestima kao što su Knin, Livno, Šepurine, Zadar, Prkos, Kašić, Islam Grčki, Obrovac, Škabrnja, Sljeme, Lučko, Crna Mlaka, Imotski, Split, Pag, Pirovac, Turanj, Pakoštane, Peruča, Rijeka, Erdut, Dalj i Zagreb, a snimat će se i u Francuskoj. Emitiranje televizijske serije 'General' na HRT-u predviđeno je i tijekom 2018.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!