trenutni poredak

Eurosong i kladionice: Na prvom mjestu je zemlja koja još nije izabrala predstavnika

10.03.2023 u 18:17

Bionic
Reading

Početna euforija oko favoriziranja naših ovogodišnjih predstavnika za Eurosong, grupe Let 3 sa svojom 'Mamom ŠČ' je splasnula. Skliznuli su s vrha najbolje plasirani na listi potencijalnih pobjednika po prognozi kladionica

Ostalo je još dva mjeseca do ovogodišnjeg Eurosonga koji se održava u Liverpoolu. I dok je naša 'Mama ŠČ!' drugi tjedan za redom najemitiraniji singl u Hrvatskoj u radijskom eteru i čvrsto drži najviše mjesto HR Top 40, na kladioničarskoj listi nalazi se u prvoj polovici, točnije na 17. mjestu.

Ispred Leta 3 je srpski predstavnik Luke Black s pjesmom 'Samo mi se spava'. I dok su gotovo sve zemlje izabrale svoje predstavnike, Švedsku i Portugal će to učiniti sutra. Šveđani unatoč tome već tjednima drže prvo mjesto na kladionicama, a sve zbog nekadašnje prve dame Eurosonga - Loreen.

Ona je 2012. godine pobijedila na Eurosongu s pjesmom 'Euphoria' (ove se godine kvalificirala u finale Melodifestivalena s pjesmom 'Tattoo'). Stranica eurovisionworld.com, je provela anketu a ta pjesma kotira kao najbolja pjesma pobjednica u posljednih deset godina Eurosonga.

Izvor: Društvene mreže

Pretekla je i Måneskin s pjesmom 'Zitti e buoni' s kojom su Talijani osvojili Euroviziju u svibnju 2021. godine. Inače, najgore na kladionici stoje San Marino, Rumunjska i Albanija.

  • +2
Let 3 na Dori Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL