‘Lose Yourself’

Eminem progovorio o tome zbog čega je nastupio na Oscarima sa 17 godina zakašnjenja

11.02.2020 u 17:44

Bionic
Reading

Eminem rijetko daje intervjue, no nakon njegovog nastupa na svečanosti dodjele Oscara, koji je sve iznenadio, odlučio je za Variety progovoriti o tome kako je došlo do toga da izvede pjesmu ‘Lose Yourself’ punih 17 godina nakon što je za tu pjesmu iz filma ‘8 milja’ osvojio Oscar 2003. godine.

Eminem je prošloga mjeseca objavio novi album ‘Music to Be Murdered By’, što je također bilo iznenađenje za njegove fanove, a ako je vjerovati izvorima američkih medija za njegov nastup na Oscarima uistinu je malo tko znao, a dvorana u kojoj se održavala dodjela, Dolby Theater, bila je tijekom proba zaključana da slučajno ne procuri to veliko iznenađenje.

‘Shvatio sam da s obzirom da nizam imao priliku nastupiti onda, da mi možda bilo cool da to napravim sada. Onda nisam mislio da imam šanse pobijediti, a pjesmu ‘Lose Yourself’ smo bili izveli samo koji tjedan prije na dodjeli Grammyja pa mi se činilo da to i nije dobra ideja to ponavljati. U ono vrijeme je mlađi ja mislio da takav show nije mjesto gdje bi me razumjeli’ objasnio je Eminem dodavši da je, tek kad je dobio nagradu, shvatio da je taj show autentičan, a nagrada stvarna - 'ne pojaviš se, a ipak si dobio'.

Dodao je i da ne misli da je bio razočaran jer nije nastupio tada jer je bio previše oduševljen činjenicom što je pobijedio. ‘Tada nisam ni znao da se može dobiti Oscara za pjesmu’. Nastup na Oscarima prije neku večer bio je sjajan, kaže. ‘Zagrlio sam Salmu Hayek!’ Ovoga puta priliku za nastup na Oscarima nije propustio, a dodatni razlog je, objašnjava, i to što ima novi album.

Izvor: Društvene mreže

Prisjetio se, također, da je večer dodjele Oscara prije 17 godina, koju je propustio, proveo kod kuće s kćerkicom, koja je ujutro rano morala biti u školi pa je, kaže, spavao u trenutku dok je osvajao Oscara.

Nagradu je umjesto njega primio producent i klavijaturist Luis Resto. 'On me nazvao, sjećam se da je telefon uporno zvonio,a ja sam bio bijesan jer sam pokušavao spavati. Kad sam se javio on mi je rekao 'Hej, čovječe pobijedio si!', a .ja sam odgovorio 'Jel'? Sra***!Cool!'. Ali bilo je to drugo vrijeme i ja sam tada vodio neki drugi život' prisjetio se Eminem.