BIFTEK JU JE SLOMIO

Emilija Kokić napustila 'Masterchef'

12.05.2014 u 06:41

Bionic
Reading

Pjevačica Emilija Kokić pripremila je svoj zadnji obrok u 'Masterchefu'. Njen biftek nije bio dovoljno dobar da bi se nastavila natjecati

Nijedan od natjecatelja nije čuo za zadani 'rimski njok', pa stoga ne čudi što se nisu baš proslavili. Biftek je prije 'Masterchefa' samo nekolicina pripremala kod kuće.

Emilija se u novoj emisiji odlučila 'završiti' zadani rimski njok i biftek kombinacijom okusa koji su sadržavali papriku, mozzarellu, rajčicu, cikoriju i jaja, a svojom se verzijom najfinijeg komada mesa nije proslavila.

'Emilija, vama, osim što ćemo vam limitirati vrijeme, limitirat ćemo vam i broj namirnica isto', komentirao je Andrej. Primijetio je veliku količinu različitih okusa u jelu te mu se činilo da je svega bilo previše.

Matematički zbroj ocjena je članovima žirija pomogao kako bi složili rang listu, a prvo je mjesto osvojio Ranko. Potom su uslijedili Igor, Ivana, Nives i Irina. Luka i Emilija su potom pristupili žiriju. Dino je priznao da odluke o ispadanju više nisu lagane. Luku je njegova prezentacija gotovo poslala kući, dok je kod Emilije bilo previše nespojivih okusa te je njezino jelo bilo najmanje uspješno.

'Otkad sam došla u 'Masterchef' sam znala i bila svjesna koliko toga znam i koliko toga ne znam. Bila sam svjesna svog tehničkog znanja, ali i neiskustva. Bilo je dosta stvari koje sam znala da mogu učiti i popraviti, tako da su mi savjeti članova žirija jako pomogli', prokomentirala je Emilija svoj odlazak.


Nakon Ivaninog i Igorovog jela, žiri je kušao i Rankov tanjur koji je bio zanimljivo prezentiran.

'Inače, osim ove originalnosti u serviranju bifteka, on je jako dobro pečen, fino je začinjen', pohvalio ga je Andrej.

'Ja ti uopće ne zamjeram prezentaciju bifteka', rekao je Dino kojem se jelo također svidjelo.

Žiri je prije proglašenja u 'Masterchef' odlučio uvesti i ocjene. Dobiti što veći matematički zbroj nije bilo nimalo lako jer se procjenjivalo sve - od ideje, preko prezentacije, termičke obrade i okusa, sve do generalnog uspjeha, a na prvom mjestu ljestvice završio je Ranko.

'Nisam se nešto posebno prenerazio što sam ispao najbolji. Jest da je to 'čudo Masterchefa', kao najveće iznenađenje... Nemam pojma', komentirao je Ranko u svom stilu veliku pobjedu.

Izazov 'Završi to jelo!' je iz natjecatelja izvukao njihov buntovnički duh.

'Uzela sam med od Luke jer je Luka moj prijatelj i s tim medom će se još neki okoristiti', našalila se pjevačica.

'Usprkos tome što mi ne smijemo međusobno 'dilati' namirnice, mi to radimo jer smo buntovni. Nepokorena kuhinja', dodao je Mešin.