USUSRET NATJECANJU

Emilija Kokić i Rajko Dujmić, naši jedini pobjednici Eurosonga, progovorili o šansama Roka Blaževića: ‘To ništa ne znači’

01.05.2019 u 18:12

Bionic
Reading

Natjecanje za pjesmu Eurovizije i ove godine privući će oko 200 milijuna gledatelja, a svojim nastupom događaj će uveličati i mladi Splićanin Roko Blažević, maturant splitske IV. gimnazije Marka Marulića

Sudeći prema stanju na kladionicama Roku Blaževiću ne smiješi se prolazak u finale Eurosonga jer trenutno sa svojom skladbom ‘The Dream’ zauzima tek 33. mjesto od njih 41, dok je u svojem polufinalu trenutno pretposljednji.

Kako donosi Slobodna Dalmacija to ne mora ništa značiti, s čime se slaže i Rajko Dujmić, autor pobjedničke pjesme ‘Rock me’ u izvedbi ugasle zadarske grupe Riva predvođene Emilijom Kokić, koja je 1989. osvojila Europu.

‘Pravo će se stanje najbolje vidjeti kad počnu prve probe koje mnogo mijenjaju širu sliku, tako da one u ovom trenutku i nisu toliko relevantne. Što se tiče Roka, mali pjeva dobro, no mlad je pa ćemo vidjeti kako će se snaći na jednoj tako velikoj glazbenoj manifestaciji. Sviđa mi se spot za pjesmu i nastup je taj koji će presuditi, kao i glasovi naših susjeda, ističe Dujmić.

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Pjevačica Emilija Kokić, naša jedina eurovizijska pobjednica, Roku je zaželjela sreću u Izraelu, a kako će se plasirati nije mogla predvidjeti jer još nije čula sve pjesme.- ‘The Dream je lijepo upakirana skladba i vidi se da je pisana za Eurosong. E sad, kako će fanovi reagirati, uskoro ćemo saznati. Moglo bi se dogoditi da im bude super, ali i da to smatraju podilaženjem. Da sam na Rokovu mjestu i da sama nastupam, ne bih ponovno imala krila s obzirom da su već bila na Dori, a vidjeli smo i da su ih neki prijašnji natjecatelji također imali na sebi’, izjavila je Kokić za Slobodnu.

  • +6
Roko Blažević na snimanju spota za pjesmu 'The Dream' Izvor: HRT / Autor: Stjepan Dolenec