ZANIMLJIVI DETALJI

Elizabeth Hurley bila je suviše lijepa za 'Mućke'

04.08.2012 u 18:27

Bionic
Reading

Jeste li znali da se Elizabeth Hurley natjecala za ulogu Rodneyjeve djevojke Cassandre, ali je odbijena jer je bila previše lijepa?

Mućke su imale 64 epizode i nekoliko specijala u 22 godine prikazivanja, a lani se navršilo 30 godina od početka emitiranja. Tom prigodom Graham McCann u knjizi 'Only Fools and Horses: The Story of Britain's Favourite Comedy' otkrio je zanimljive detalje oko nastanka serije.

Kad je dobio scenarij, David Jason mislio je da mu nude ulogu djeda. Buster Merryfield, koji je glumio ujaka Alberta, zaista je bio ratni heroj. Služio je u kraljevskoj artiljeriji, ali bio je i menadžer u banci. Kostimografkinja Phoebe DeGaye željela je da Del Boy ima minival, ali Jason je odbio. Rodneyjevu zelenu vojničku jaknu pronašla je na otpadu u BBC-jevu odjelu za kostime. Serija se isprva snimala u dijelu Londona North Acton, no kad je postalo preopasno snimati ondje, set je premješten u Bristol.

Trebale su proći tri sezone da bi se serija 'Mućke' pokazala profitabilnom za BBC, koji je bio sumnjičav prema tome hoće li im se emitiranje humorističnog serijala o obitelji Trotter iz Peckhama isplatiti. BBC je smatrao da je serija ispod razine programa koji se emitirao na britanskoj TV postaji, a njihovu sumnjičavost osjetili su i glavni glumci David Jason (Del Boy), Nicholas Lyndhurst (Rodney) i Lennard Pearce (djed Edward) te autor serije John Sullivan.

Ipak, nisu izgubili vjeru u projekt koji je svoje nezamjenjivo mjesto u povijesti humorističnih serija dobio nakon što je jedna epizoda privukla 24,3 milijuna gledatelja.