13. travnja

Električni orgazam uoči skorog zagrebačkog koncerta objavili 'Original Album Collection'

03.04.2019 u 10:43

Bionic
Reading

Beogradski Električni orgazam, jedan od najvećih rock sastava na ovim prostorima, i Croatia Records složili su zajedno 'Original Album Collection' koji objedinjuje sve albume ovog kultnog benda

Savršeni je to podsjetnik na najveće hitove benda koje će, zajedno s pjesmama s novog izdanja „Gde smo sad“, Gile i ekipa odsvirati u Tvornici kulture u subotu 13. travnja.

Izvor: Društvene mreže

Rock velikani, beogradski Električni orgazam, osnovani su 1980. godine od strane Srđana Gojkovića Gileta, Ljubomira Jovanovića Joveca i Ljubomira Đukića i svih godina djelovanja bili su u samom vrhu glazbene scene bivše države. Kombinirajući post punk, new wave i psihodelični rock bili su pravi inovatori svoga vremena, što znači i osvojiti srca mnogobrojne publike željne nečega novog, a u tom smislu i jedinstvenog. Osamdesete godine ujedno su bile i najkreativnije po pitanju njihove diskografije pa tako objavljuju niz uspješnih i od strane kritike i publike odlično prihvaćenih albuma. Počevši s 'Paket aranžmanom' 1981. kojeg su dijelili sa Šarlom Akrobatom i Idolima pa sve do koncertnog albuma 'Braćo i sestre' iz 1987. godine, svih redom objavljenih za tadašnji Jugoton.

Kako bi na jednom mjestu skupila sva kultna izdanja, Croatia Records je u sklopu edicije 'Original Album Collection' objedinila šest albuma Električnog orgazma: 'Električni orgazam' (1981.), 'Lišće prekriva Lisabon' (1982.), 'Les Chansones Populaires' (1983.), 'Kako bubanj kaže' (1984.), 'Distorzija' (1986.) i 'Braćo i sestre' (1987.).

Izvor: Društvene mreže

Svevremenska glazba Električnog orgazma, jedna od najvažnijih crtica rock enciklopedije naših prostora, dokaz je koliko je ex-Yu rock bio inovativan, ne samo za naše nego i svjetske pojmove. Ovo bogato izdanje je podsjetnik jednog vremena, plodnih osamdesetih, godina kada je rock glazba bila na svojem vrhuncu i kada je ime Električni orgazam bilo i ostalo do danas zlatnim slovima upisano u našu kulturološku povijest. Izdanje 'Električni orgazam - Original Album Collection' možete kupiti po cijeni od 99 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa.

Bogatoj i kultnoj diskografiji se priključuje i prošlogodišnje izdanje 'Gde smo sad' kojeg je kritika proglasila njihovim najboljim radom u proteklih 30 godina, a podsjetio je na kreativnu eksploziju najaktivnijeg razdoblja 80-tih, kad su se nizom stilski šarolikih izdanja Električni orgazam etablirali kao jedni od predvodnika novovalne scene. Pjesme s novog albuma pomiješane s najvećim hitovima iz prvih 39 godina rada Gile, Ljuba, Banana, Švaba i Pače donose u preuređenu Tvornicu 13. travnja.

Ulaznice

Ulaznice su u pretprodaji 70 kn, a na dan koncerta 90 kn.

Službena prodajna mjesta:

  • Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
  • Aquarius CD shop, Varšavska 13, Zagreb
  • Dancing Bear, Gundulićeva ul. 7, Zagreb
  • Croatia Records, Bogovićeva ulica 5, Zagreb
  • Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb
  • Pločnik, Međimurska ulica 21, Zagreb
  • Rockmark, Berislavićeva 13, Zagreb
  • Entrio prodajna mjesta i www.entrio.hr

Organizator koncerta je Tvornica kulture.