PRATITE NA TPORTALU

Uključite se: Prijenos koncerta Depeche Modea iz Berlina u 360°

17.03.2017 u 12:17

Bionic
Reading

Depeche Mode, omiljeni electrorock trio iz Basildona, objavljuju upravo danas dugoočekivani album 'Spirit', a u suradnji s Deutsche Telekomom, fanovi će večeras od 20 sati samo na tportalu moći pratiti ekskluzivni koncert ovog benda u berlinskom Funkhausu u 360° tehnologiji

Depeche Mode vratili su se na glazbenu scenu s novim, dugoočekivanim albumom pod nazivom 'Spirit'.

Bend je najavio i veliku svjetsku turneju 'Global Spirit Tour' na kojoj će promovirati novi album, prvi nakon četverogodišnje stanke. Europski dio turneje počinje u Stokholmu 5. svibnja, završava u Rumunjskoj 23. srpnja 2017. godine, a najbliže nama Depeche Mode nastupit će u Ljubljani 14. svibnja.

Inače, Depeche Mode su u Zagrebu nastupili četiri puta, a posljednji put oduševili su publiku u zagrebačkoj Areni 2013. u sklopu turneje na kojoj su promovirali album Delta Machine.

Kako je ranije objasnio član benda Martin Gore, jedan od autora devet od 12 pjesama, album 'Spirit' na kojem su surađivali s producentom Jamesom Fordom, koji je radio i sa bendovima Florence and the Machine i Arctic Monkeys, mnogima će zazvučati kao reakcija na aktualna politička previranja koja potresaju svijet, no zapravo je nastao u drugoj polovici 2015. i početkom 2016. godine.

Depeche Mode i Telekom Street Gigs predstavljaju ekskluzivni live streaming večerašnjeg koncerta u Berlinu koji počinje u 20 sati u Funkhausu.

Frontmen Dave Gahan otkrio je što ga veže uz Berlin uoči tog klupskog koncerta.

'Prije nego smo počeli snimati ovaj album, znao sam što želim postići sa svojim glasom, imao sam to u glavi. Nakon što smo završili rad na albumu 'Spirit', sad sam isključivo fokusiran na svirke. Dosta se toga ipak promijenilo s godinama jer što sam stariji, moram više raditi na sebi. Kako bih mogao nastupati, pjevati, biti na pozornici, svakodnevno treniram. Redovito vježbam u teretani i osjećam se dobro, snažno… U Berlinu koji je uvijek imao posebno mjesto za nas, oko sat vremena ćemo izvoditi nove i stare stvari. Veselim se nastupu u manjem klubu poput Funkhausa  gdje je uvijek intimnija atmosfera. Naravno, nova tehnologija poput 360°  daje fokus na još neke stvari, što je vrlo uzbudljivo. Berlin je za nas imao posebno mjesto i vrlo je bitan za našu karijeru. Posjetili smo ga u ranim 20-ima, izlazili smo u klubove, barove…  Upadali u mnoge nevolje (smijeh) …  U Berlinu smo snimili i nekoliko albuma. Ne znam zašto, ali za nas su koncerti u Njemačkoj uvijek bili posebni. Imamo fanove koji nas prate na svim turnejama. Već ih prepoznajem u prvim redovima. To mi se baš sviđa. Genijalno je kad vas ta energija na koncertu zapljusne. Ljudi često kažu za našu glazbu da je mračna, ne bih se složio s time', rekao je za Telekom Street Gigs frontmen Depeche Mode Dave Gahan.

U ekskluzivan prijenos koncerta Depeche Mode možete se uključiti klikom na prozor u nastavku.