IGOR MEŠIN JE NOVI VODITELJ

Dvije tisuće kandidata prijavilo se za novi 'Masterchef'

01.02.2012 u 11:59

Bionic
Reading

Novu sezonu 'Masterchefa' vodit će Igor Mešin, dok će ga scenaristički potpisivati Jasna Nanut, a Mati Jankoviću i Radovanu Maričiću pridružuje se novi član žirija Dino Galvagno

Šou 'Masterchef' potvrdio je lanjsku titulu TV projekta godine već u pripremnoj fazi.

Za novu sezonu šoua koju ćemo na Novoj TV pratiti ujesen prijavilo se gotovo 2.000 zainteresiranih. 

Produkcija nove sezone 'Masterchefa' je u tijeku i snimljeni su prvi castinzi s potencijalnim kandidatima koji obećavaju sjajne kuharske entuzijaste. Drugu sezonu na Novoj TV najesen će voditi Igor Mešin, scenaristički će ga potpisivati Jasna Nanut, a uz Matu Jankovića i Radovana Marčića, kuhare će ocjenjivati renomirani chef Dino Galvagno.

Uz prvoklasne hrvatske kuharske majstore u izazovu šefa kuhinje, gostovat će i prošlogodišnji član žirija Tomislav Gretić. Produkcijski kreativni tim najavljuje provjerenu kvalitetu formata, novosti u sadržaju i prepoznatljivu 'apetitlich' vizualnu pozadinu.

Podsjetimo se, 'Masterchef' je u prvoj sezoni prikovao gledatelje za mali ekran, a samo finale pratilo je 725.000 gledatelja. Šou je doprinio promjeni odnosa Hrvata prema hrani, promovirao kuharska zanimanja i potaknuo veći broj upisa u kuharske škole. Šou je, uz stručni žiri i goste, odgojio generaciju vrsnih kuhara koji su se iz amatera prometnuli na pozicije voditelja kuhinja brojnih restorana i hotela ili dobili svoje TV formate. Najkreativniji reality šou, kako ga je kritika ocijenila, pokazao je kako jedan zabavni program može imati širi utjecaj, a ostati jednako zabavan.

Novi član žirija je tridesetosmogodišnji Dino Galvagno, poznati hrvatski chef i vlasnik restorana Prasac. Školovao se u Njemačkoj, gdje je radio u brojnim renomiranim restoranima, a potom i u visokoj gastronomiji u Toskani. Odlike Dinine kuhinje su jednostavnost, priprema svježih i što raznovrsnijih namirnica na suvremeni način te hrana koja izaziva emocije.