dobar izvor prihoda

Dubrovnik je hit lokacija: Ruševina poznatog hotela pretvara se u filmski set, a u grad stiže i popularna oskarovka

28.08.2022 u 17:07

Bionic
Reading

Iako je sezona pri kraju, rujan će u Dubrovniku biti poprilično uzbudljiv. Osim turistima jedan od najljepših gradova naše obale bit će okupiran i filmašima. Naime, u gradu su bukirana čak dva snimanja, a najavljuje se i dolazaka oskarovke Kate Winslet

Brojnih znatiželjni prolaznici pitali su se ovih dana što se što se to sprema u bivšem vojnom odmaralištu Kupari. Iako su mnogi počeli nagađati kako se sprema adaptacija kompleksa Kupari, Dnevnik.hr. saznaje kako se on zapravo pretvara u filmski set. Naime Hotel Grand, ruševina iz 1991. u filmu će glumiti ruševine iz Drugog svjetskog rata. Snimanje bi trebalo započeti u drugoj polovici rujna, a svi zaposlenici su vrlo tajnoviti oko detalja.

Kompleks kupari poslužit će kao jedna od lokacija za snimanje filma o legendarnoj ratnoj fotografkinji magazina Vogue, Lee Miller, koju će utjeloviti oskarovka Kate Winslet. Uz nju u filmu glume i Jude Law i Marion Cotillard.

No, to nije sve. Sredinom rujna kreće i snimanje hit serije Vikinzi Valhala. Kako se već ranije pisalo, treće sezona populrne Netflixove serije snima se upraovo u Dubrovniku koji je nesumnjivo jedna od popularnijih lokacija za snimanje. Nedavno je objavljeno i kako se traže i statisti, a prijave su još uvijek otvorene.

Vikinzi Valhalla Izvor: Profimedia / Autor: Supplied by LMK / IPA / IPA / Profimedia

Uz to i Goran Višnjić će se pridružiti ekipi iz Netflixove serije, a utjelovit će Erika Crvenog, legendarnog vikinškog oca Leifa Eriksssona, kojeg glumi Sam Corlett, i Feydis, koju glumi Frida Gustavsson, koji živi u egzilu na Grenlandu zbog zločina koje je počinio na Islandu i u Norveškoj.

I dok se neki već sad zabrinjavaju oko velike gužve koja će nastati u ionako dobro posjećenom gradu, činjenica je da iznajmljivanje lokacija za snimanje gradu donosu značajne prihode. Prema riječima zamjenice gradonačelnika Jelke Tepšić, ova dva snimanja iznosima će vrlo vjerojatno prijeći više milijuna. Kako piše Dnevnik.hr snimat će se i u Kneževu dvoru, a samo bi institucija Dubrovački muzeji u dva tjedna snimanja trebala uprihodovati oko 400 tisuća kuna.

Kupari Izvor: Cropix / Autor: Tonci PLazibat / CROPIX