novinarski duo

HRT-ovka Nila Miličić Vukosavić o suprugu: 'Nije baš najzgodnija kombinacija kad ste šefica svom suprugu, vješto se nosi s mojim lavljim temperamentom'

14.08.2022 u 11:18

Bionic
Reading

Voditeljica i urednica Nila Miličić Vukosavić nedavno je zabljesnula na ceremoniji otvorena Pelješkog mosta uz kolegu Duška Ćurlića. Od tada ne prestaje zanimanje za ovu simpatičnu Dubrovkinju koja je u medijima već punih 36 godina

Crvenokosa voditeljica Nila Miličić Vukosavić, novootkrivena je zvijezda za širu hrvatsku javnost, a koja je to postala nakon projekta otvaranja Pelješkog mosta. Ova izuzetno profesionalna novinarka, urednica i spikerica za Večernji list popričala je o poslovnim prilikama, svom putu u karijeri ali se dotakla i privatnog života koji je do sada vješto bio ispod radara javnosti.

Simpatična Nila tom je prigodom otkrila da je netom prije svog najvećeg projekta u karijeri preboljela koronu te da još uvijek nije u punoj kondiciji. Bez obzira na sve, svečanost otvorenja simbola spajanja Hrvatske odradila je fantastično, a za svoj je rad dobila samo pohvale javnosti i kolega.

Glavna urednica Radio Dubrovnika kazala je da je na trećoj godini odustala od studija prava, a tek 2004. na Dubrovačkom sveučilištu upisala studij komunikologije i stekla zvanje magistra javnih medija. Objasnila je da je radio njezina velika ljubav te da je mnogo radila na sebi kako bi u tom poslu bila uspješna.

'Uvijek su mi govorili da imam dobru dikciju, artikulaciju, radiofoničnost glasa, koji je doduše bio svijetlog timbra, ali sam vrijedno radila na tome da spustim impostaciju glasa, učila sam govoriti i disati iz dijafragme kako bi glas dobio tamniju i ljepšu boju... eto, bilo je tu puno uloženog truda, ali i još više ljubavi.'

U intervjuu je Nila kazala da je zadovoljna svojim radnim okruženjem, te otkrila da je jedan od njezinih zaposlenika suprug Sebastian Vukosavić, s kojim je u braku duge 23 godine.

'Posljednje tri i pol godine sam glavna urednica Radio Dubrovnika, u kojem sam i provela čitav svoj radni vijek. Dakako da nije baš najzgodnija kombinacija kad ste šefica svom suprugu, jer onda morate nekako pokazivati da on zbog te činjenice nije ni u kakvoj privilegiranoj poziciji, dapače', rekla je pa dodala: 'Moj suprug Sebastijan i ja poznavali smo se i od ranije, a naša veza i ljubav započela je upravo na našem radiju, prije nekih 25 godina, gdje je on spiker i voditelj. I nekako, sve štima, uspjeli smo pronaći formulu kako sačuvati sklad i emociju, imamo neke naše sitne male rituale koji nas vesele, Sebastijan je divna i mudra duša, nadasve tolerantan i pjesničke prirode, pa se vješto nosi s mojim lavljim temperamentom.

Ova srdačna HRT-ovka iz prvog braka ima dva sina, a sa Sebastijanom dijeli kćer.