TEŠKI TRENUCI

Drama na britanskom dvoru: Tko će pratiti Meghan Markle do oltara?

15.05.2018 u 10:12

Bionic
Reading

Četiri dana uoči kraljevskog vjenčanja godine mladenci umjesto uzbuđenja osjećaju veliku tugu. Obitelj Meghan Markle, predvođena ocem Thomasom Markleom, stvara velike probleme uhodanim protokolima koji se u Britaniji poštuju već stoljećima

'Ovo je vrlo osoban trenutak za gospođicu Markle koji ju je zatekao samo nekoliko dana prije vjenčanja. Ona i princ Harry stoga mole sve za razumijevanje jer se Meghan nalazi u vrlo teškoj situaciji', stoji u službenoj objavi britanskog dvora, poslanoj svim svjetskim medijima.

Tjedan dana prije njezinog najvažnijeg dana upravo joj vlastita obitelj stvara najveće probleme. Nakon što se u ponedjeljak saznalo da je otac lažirao paparazzo fotografije, na kojima je zaradio visoke novčane iznose, 73-godišnji Thomas Markle izjavio je kako neće doći na vjenčanje zbog toga što je prije samo šest dana imao srčani udar.

Dodatni razlog zašto Thomas Markle ne želi biti na vjenčanju je to što ne želi Meghan stvoriti neugodnosti. No za to je, čini se, kasno jer problemi za mladenku tek počinju.

Naime, prema uhodanom protokolu koji se poštuje već godinama, Meghan je u subotu 19. svibnja trebala s majkom Doriom Ragland u automobilu stići u Windsor pred kapelicu St. George. Tamo ju je trebalo čekati otac Thomas te otpratiti do oltara i predati budućem suprugu, princu Harryju.

  • +8
Dvorac Windsor Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Budući da je svoj dolazak otkazao, svi se sada pitaju tko će Meghan pratiti do oltara. Najizgledniji scenarij je da će to učiniti majka Doria koja je prije nekoliko dana stigla u London i koja će s kćeri provesti posljednju noć prije vjenčanja.

Probleme stvara i ostatak očeve strane obitelji, primjerice Samantha Grant, polusestra Meghan Markle, koja je preuzela odgovornost za paparazzi fotografije njihova oca.

'Fotografije koje su osvanule moja su krivnja. Mediji su ga neopravdano prikazivali vrlo negativno, pa sam predložila da se ovakvim fotografiranjem stekne bolji dojam o Meghaninom ocu. Sve to radila sam u korist kraljevske obitelji. Nisam znala da će ga tako iskoristiti i nije se tu radilo ni o kakvom novcu', objasnila je 53-godišnja Samantha.

Isto tako, neugodnosti bi uoči povijesnog dana u Britaniji mogla stvoriti i prva supruga Thomasa Marklea, Tracy Dooley, koja je sa svoje dvoje djece, sinovima Tylerom i Thomasom, stigla u London. Iako s Meghan nemaju kontakt već preko 20 godina, oni će gostovati u TV emisiji 'Good Morning Britain' i komentirati novosti oko vjenčanja.

Najveći skandal mogao bi pak izazvati polubrat Meghan Markle, Thomas Markle Junior, koji je prije nekoliko tjedana poslao otvoreno pismo princu Harryju, u kojem mu govori kako nije kasno da otkaže vjenčanje jer je izabrao pogrešnu ženu.

Kada je Thomas Jr. shvatio da stvarno neće biti pozvan na vjenčanje, kao ni ostatak njegovih braće i sestara, 51-godišnjak je poduzeo i očajničke mjere. Napisao je novo pismo u kojem svoju polusestru moli da ga ipak pozove.

'Meg, znam da nisam savršen, kao ni nitko u našoj obitelji. Ali dobri, loši ili savršeni, mi smo jedina obitelj koju imaš. Duboko sam uvrijeđen što nisam pozvan na tvoje vjenčanje, kao ni ostatak naše obitelji.'

  • +17
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia