'SLUGA NARODA'

Dostupna i u Hrvatskoj: Satirična komedija koja je proslavila Volodimira Zelenskog ponovno na Netflixu

17.03.2022 u 11:37

Bionic
Reading

Serija 'Sluga naroda', koja je na Netflixu bila od 2017. do 2021., a zahvaljujući kojoj je u konačnici Volodimir Zelenski i osvojio svoj ukrajinski narod do te mjere da su mu dali povjerenje i izabrali ga za predsjednika, sada se ponovno nalazi u ponudi ovog streaming servisa

Učitelj koji neočekivano postaje predsjednik i to nakon što je video, u kojem se žali na korupciju, postao viralan, posljednjih je tjedana ponovno veliki hit. Naravno, riječ je satiričnoj humorističnoj seriji 'Sluga naroda', iz 2015. godine, a u kojoj ulogu učitelja ima današnji ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

Zbog iznimno velikog interesa streaming servis Netflix odlučio ju je vratiti na svoju platformu, što su objavili na svom Twitter profilu. Ova serija imala je tri sezone, a sve je završilo kada je glumac Volodimir Zelenski i u stvarnom životu krenuo u predsjedničku kampanju 2019. pod zastavom nove političke stranke, koja se zove, a kako drugačije, nego Sluga naroda.

Njegova pobjeda, sa 73 % glasova, bila je i više nego uvjerljiva, nakon čega je prisegnuo i postao novim predsjednikom Ukrajine. Danas je, zbog ruske invazije na njegovu zemlju, Zelenski definitivno najpoznatija osoba na svijetu, koja pokušava svim silama zaustaviti teror nad Ukrajinom.

  • +18
Olena Zelenska Izvor: Profimedia / Autor: Sergei GAPON / AFP / Profimedia

Zanimljivo je kako su, otkako je počela ruska invazija na Ukrajinu, televizijske kuće poput britanskog Channela 4, grčkog ANT1 i rumunjskog PRO TV-a požurile otkupiti prava za prikazivanje 'Sluge naroda', a novi zahtjevi u švedsku agenciju Eccho Rights, koja ima sva prava, pristižu iz dana u dan i to iz cijelog svijeta.

Volodimir Zelenski - Servant of the People Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube