Filip Sertić

Domaći glumac otkrio kakvi su na setu holivudski velikani Meryl Streep i Tom Cruise

17.10.2023 u 21:28

Bionic
Reading

Hrvatski glumac Filip Sertić pet godina brusio je zanat u Americi na setu holivudskih blockbustera gdje je upoznao i neke zvijezde svjetskog glasa. Za In Magazin iz prve je ruke otkrio kako se ponašaju Meryl Streep i Tom Cruise

Hrvatski glumac Filip Sertić prije nekoliko je godina zagrebačku adresu zamijenio za uzbudljivi Los Angeles, gdje je ostvario snove koje je sanjao čitav život. Odlučio se riskirati i slijediti svoje snove u Hollywoodu, a na svom je putovanju upoznao neke zvijezde i stekao bitna iskustva koja će ga pratiti čitave karijere.

'Oduvijek sam htio živjeti u Americi, to mi je bio dugo san. Nekako sam mislio da moram probat dok sam još mlad. Otvorile su se neke stvari, našao sam tamo agenta. Činilo mi se da je to neka prilika koja se ne propušta i odlučio sam se za Los Angeles', ispričao je Sertić za In Magazin.

Otkrio je da je L.A. posve podređen filmskoj industriji te da se na svakom dijelu grada nešto snima, ali i da u grad dolazi puno mladih koji se žele probiti kao glumci, a zbog toga je poprilično teško uvjeriti producente u osobni talent: 'Ogroman je priljev ljudi i ti tu trebaš naći neki način da se pokažeš, dokažeš. Dosta je zahtjevno, stvarno trebaš uvjeriti ljude da ti daju šansu. Jako je frustrirajuće i teško, treba biti psihički jak za izdržat taj grad. Ali moram priznat da sam malo očvrsnuo. Naučio sam se čuti riječ 'ne' svaki dan.'

Ipak, 32-godišnjak uspio je biti dijelom velikih projekata poput filma 'The Prom', gdje je upoznao i veliku Meryl Streep.

'Prema njoj se odnose svi nekako, oko nje su uzbuđeni da je ona tamo. A ona je najnormalnija, najdraža, sa svima priča. Nema nikakav stav da se sad njoj ne može prići, jako je sa svima nekako, jako se lijepo odnosi', ispričao je svoj dojam o popularnoj glumici.

Međutim, nije Streep jedina koju je upoznao!

Sertić je bio i na setu Top Guna, a priznao je upoznao za Toma Cruisea koji je, kako kaže, jako drag.

'To sam jako nešto sitno radio. Ali bila je baš scena s Tom Cruiseom. I za njega isto mogu reći da je bio jako drag. Sa svima se onako upoznao. Svima se kasnije zahvalio. Oni imaju svi te svoje doubleove koji rade scenu prije njih. Tako da se prva scena vježba s dvojnikom i onda tek dođe glavna zvijezda', opisao je svoje iskustvo.

Iako zahvalan na iskustvu u Hollywoodu, mladom je glumcu plan zasada ostati u Hrvatskoj, a u kazalištu kluba Komedija pripremio je monodramu 'Kontrabas' koja na duhovit način progovara o nekim dubokim temama.

  • +7
Premijera monodrame Kontrabas Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Ines Novković