NEKA NOVA VREMENA

Domaće modne blogerice prilagodile se situaciji: Svoj fokus s dizajnerskih krpica prebacile na kuhanje

31.03.2020 u 06:33

Bionic
Reading

Neke od njih uz svoje su stalne, uobičajene poslove razvile zavidnu blogersku karijeru u Hrvatskoj i inozemstvu. Modne i beauty suradnje stizale su sa svih strana, a onda je stigao koronavirus. Otkrivamo kako su se domaće influencerice snašle u kriznom trenutku

Modna snimanja po ulicama našeg glavnog grada, putovanja diljem europskih prijestolnica, odlasci na modne revije i druga zakazana javna zbivanja sada su stvar prošlosti. Svijet je naglo stao, a samim time nestala su uobičajena zbivanja u zemlji i izvan nje.

Pogodilo je to i brojne naše influencerice, od kojih su neke izuzetno dobro živjele od svojih sponzorstava i suradnja. Nekima od njih modni je blogging pak bio tek usputni hobi, uz stalne poslove u strukama.

Kako bilo, vremena trenutno imaju napretek, a moda nije u prvom planu, pa su se okrenule novim stvarima koje trenutno više interesiraju publiku.

Jedna od najpopularnijih je gastro sfera, a brojne su naše modne blogerice pokazale vrhunska znanja u kuhinji. Modna blogerica Dorin Zelenika svoje je vještine u kuhinji pokazivala i prije, ali moda je ipak bila u prvom planu. Sada se to promijenilo.

Buduća zgodna mama redovito inspirira svoje pratitelje ukusnim, jednostavnim i brzim receptima koje vrijedi isprobati. Posebno je ponosna na svoju 'karantena tortu', kako ju je nazvala, a za čiji recept ne trebaju ni jaja ni mlijeko ni maslac.

Zdrave kratke recepte sugerira Pamela Smoljanić. Ova stajliš Zagrepčanka i u kuhinji pazi na estetiku pa njezina jela dobivaju velike pohvale. Kod Pamele možete pronaći primjerice recept za iznimno zdrave i niskokalorične krekere koji će super poslužiti umjesto kruha.

Naša nekadašnja manekenka Lidija Lešić ovih dana spremala je ‘apple bread’ (kruh s jabukom), koji je naišao na brojne pohvale njezinih nešto više od 20 tisuća obožavatelja.

Nešto više vremena nego inače u kuhinji ovih dana provodi naša simpatična Jelena Marinović. Ona je pak svoje snimke outfita koje je imala naviku snimati svako jutro sada zamijenila snimkama doručka, ručka i večere. S brojnim obožavateljima dijeli recepte i daje im inspiraciju za jela dok se nalaze u karanteni.

Modne piste i putovanja diljem svijeta nakratko je morala pauzirati Sonja Kovač. Jedna od naših najuspješnijih modnih i travel blogerica već je danima u karanteni. Vrijeme, poput ostalih kolegica, najradije krati u kuhinji. Nedavno je pokazala kako priprema svoj omiljeni doručak – guacamole na tostiranom kruhu s jajima.

Svega 60 sekundi Sonji je potrebno za pripremu ovog zdravog obroka. Osim toga, u svoje je nove gastro objave uključila dečka Gorana, kojeg je snimila kako najradije sprema lignje.