BLACK WIDOW

Dolazi prvi samostalni film jedne od najpoznatijih Marvelovih junakinja

07.07.2021 u 11:35

Bionic
Reading

Filmski studio Marvel najavio je deset novih filmova post-Avengerske ere, a prvi je Black Widow sa Scarlett Johansson u glavnoj ulozi. Ona se vraća kao Natasha Romanoff, koju smo upoznali sad već davne 2010. u filmu Iron Man 2. Tijekom idućih gotovo 10 godina, Natasha, odnosno Black Widow, pomagala je Avengersima u borbi protiv Thanosa, a u posljednjem nastavku Avengers: Endgame, kojim je završena saga o popularnim superjunacima, žrtvovala se kako bi spasila svijet

Natasha Romanoff, poznata kao Black Widow, suočava se s mračnim posljedicama svojih postupaka zbog opasne zavjere koja je povezana s njezinom prošlošću. Dok je progone sile koje ne prežu ni pred ičime kako bi je zauvijek zaustavile, Natasha se mora nositi sa svojom prošlošću špijunke te narušenim odnosima koje je ostavila iza sebe dugo prije nego što je postala jedan od Avengera.

„Od samog početka kad smo počeli raspravljati o snimanju ovog filma znali smo da nema razloga da ga snimimo ako nećemo uistinu izvući na svjetlost dana njezinu mračnu prošlost i biti hrabri,“ izjavila je Scarlett Johansson koja je još jednom ponovila ulogu Natashe/Black Widow.

„S obzirom da već cijelo desetljeće glumim ovaj lik, htjela sam biti sigurna da će radnja filma biti umjetnički i kreativno nadahnjujuća i za mene i za sve obožavatelje.“

Upravo se Scarlett Johansson obratila redateljici Cate Shortland s idejom da preuzme redateljsku palicu u svoje ruke.

Cate je doputovala u Los Angeles i jednostavno se odmah zaljubila u ovaj lik i što je sve s njim moguće napraviti,“ izjavio je producent Kevin Feige, predsjednik i glavni kreativni direktor kuće Marvel Studios.

„Shvatila je da može ispričati vrlo intimnu priču i postići nešto uistinu posebno na velikom ekranu.“

Radnja „Black Widow“ smještena je prije filma „Osvetnici: Rat beskonačnosti“ i odvija se nakon filma „Kapetan Amerika: Građanski rat“, objasnio je koproducent Brian Chapek.

„Natasha je prekršila sporazum iz Sokovije, izdala državnog tajnika Rossa, a Osvetnici su se raspali. Na početku filma pronalazimo Natashu kako očajno pokušava izbjeći Rossa i napustiti američko tlo. Kad dobije priliku ponovno početi ispočetka, vrlo brzo shvati da u svijetu postoje mračne sile koje će je natjerati da se ponovno vrati u akciju.“

Konačni rezultat je vrlo napeti akcijski triler, rekao je Chapek. „Naš film također odgovara na mnoga pitanja o Natashinoj prošlosti,“ dodao je. „Vidjeli smo kako se mijenja i kako se polako otvara. Dobili smo natuknice o tome tko je zapravo i što je motivira. Sad želimo ispričati priču o tome kakva je zapravo osoba i što ju je navelo da bude sposobna donijeti takvu herojsku odluku.“

U filmu, nadahnutom omiljenim Marvelovim stripovima koji su prvi put objavljeni još 1964., glume Scarlett Johansson (“Avengers: Endgame,” “Marriage Story,” “Jojo Rabbit”) kao Natasha Romanoff, Florence Pugh (“Midsommar,” “Little Women”) kao Yelena Belova, Rachel Weisz (“The Favourite,” “Disobedience”) kao Melina, David Harbour (“Stranger Things,” “Extraction”) kao Alexei. O-T Fagbenle (“The Handmaid’s Tale,” “The Five”) nastupa kao Mason, dok je William Hurt (“Avengers: Endgame,” “Avengers: Infinity War”) ponovio svoju ulogu državnog tajnika Thaddeusa Rossa.

Redateljsku palicu preuzela je Cate Shortland (“Berlin Syndrome,” “Somersault”), dok je film producirao Kevin Feige. Scenarij je napisao Eric Pearson (“Thor: Ragnarok”), a priču osmislili Jac Schaeffer (“WandaVision,” “The Hustle”) i Ned Benson (“The Disappearance of Eleanor Rigby: Them”).

Black Widow u kina dolazi pretpremijerno 7.7. u premium formatima - IMAX, 4DX i REALD 3D. Ulaznice su u prodaji online i na blagajnama kina.