publika ih se zaželjela

Doajeni HRT-a Željka Fattorini i Drago Celizić prisjetili se dobrih, starih vremena

27.04.2022 u 14:03

Bionic
Reading

Jedan od najdugovječnijih i najgledanijih mozaičnih projekata HRT-a, emisija 'Dobro jutro, Hrvatska' danas je proslavila svoju 30. obljetnicu. Mnoge su generacije uz nju odrastale, zabavljale se, educirale. U slavljeničkom izdanju gostovali su i oni koje više ne vidimo na ekranu, a godinama su bili njihov zaštitni znak - televizijske legende Željka Fattorini i Drago Celizić

Gledatelji su bili oduševljeni kad su jutros u emisiji 'Dobro jutro, Hrvatska' ugledali poznata lica s koji su im godinama uljepšavali jutra. Sudeći prema viđenom, Željka Fattorini i Drago Celizić zadržali su svoj šarm, a izgledaju tako da im godine ništa ne mogu. Prisjetili su se kako je nekad bilo biti dio kultne emisije.

Uvijek dobro raspoložena slavna voditeljica pojavila se u plavoj, ljetnoj haljini s neizbježnim privjeskom slonića kojega nije skidala ni za vrijeme dok je vodila emisije. Među ostalim je pričala kako se šminkalo prije i kako se nekad radilo.

'Što se tiče televizije, to je i dalje nemilosrdan medij jer uđe svakome ispod kože i svakome pokaže karakter, narav, radost, znanje, nespretnost. Sve se vidi', poručila je legendarna voditeljica. Prisjetila se i kako se prije emisije spremala za vođenje pa joj je Blaženka Leib koja je također gostovala, u šali rekla da je štreberica.

Drago Celizić je pak rekao da je u penziji i da mu fali televizijski posao, kako su kao voditelji 'disali jedan za drugoga i bili kompaktni' te da i dalje vjerno prati emisiju. 'Mladi kolege i kolegice baš su sjajni i lijepo ih je gledati', poručio je. U emisiji 'Dobro jutro, Hrvatska' je proveo punih 13 godina. Podsjetimo, jedno od najomiljenijih televizijskih lica i još poznatijega glasa od HRT-a se oprostio nakon 40 godina karijere. S napunjenih 65 godina otišao je u mirovinu.

  • +11
Dobro jutro, Hrvatska Izvor: Promo fotografije / Autor: RENATO BRANĐOLICA / HRT