krenuli svojim putem

Djeca slavnih koja rade 'obične' poslove: Springsteenov sin je vatrogasac, Stingov policajac...

25.05.2024 u 07:26

Bionic
Reading

Djeca bogatih, poznatih i uspješnih roditelja od rođenja izazivaju interes medija i javnosti. I dok su po uzoru na svoje poznate majke i očeve mnogi od njih krenuli istim putem, u želji da dostignu makar djelić njihovog uspjeha, neki su se posvetili drugim, 'običnijim' zanimanjima

Posljednjih nekoliko godina raste opsjednutost 'nepo-bebama' - djecom slavnih koja idu stopama roditelja, naizgled zaobilazeći sav naporan rad koji je potreban za to. Zapravo, čini se gotovo neizbježnim da vam je, ako ste odrasli gledajući roditelje u centru pažnje, predodređena karijera u industriji zabave.

Uz velik broj zvjezdanih dinastija, lako je zaboraviti da postoji niz onih čija djeca nisu išla za njima u središte pozornosti. Dijele isto prezime, ali poslovi su im različiti. Evo zvijezda čija su djeca odlučila ne ući u svijet šoubiznisa.

Chic nijanse koje se nose ovog proljeća Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Stingov sin Giacomo Sumner

Najmlađi sin Gordona Sumnera, poznatijeg kao Sting, završio je Metovu akademiju u sjevernom Londonu te se pridružio policiji, a nedavno je službeno postao policijski časnik. Giacomo je diplomirao kazneno pravo, a prema pisanju britanskih medija, početna godišnja plaća bit će mu oko 42 tisuće eura.

Slavni pjevač u braku je s Trudie Styler i imaju četvero djece, a iz braka s Frances Tomelty ima još dvoje djece. Svima njima je rekao da moraju pronaći svoj izvor zarade jer im nema namjeru ostaviti bogatstvo.

Sin Brucea Springsteena - Sam Springsteen

Čini se da je najmlađi sin legendarnog glazbenika Sam Springsteen 2020. postao vatrogasac u Jersey Cityju. Prisegnuo je s još 15 kolega u gradskoj vijećnici, a ceremoniju je vodio gradonačelnik Steven Fulop. Bruce i njegova supruga Patti Scialfa, Samova mama, prisustvovali su ceremoniji i sjedili u prvom redu kako bi gledali sina kako ulazi u svoju novu ulogu.

'Jako smo ponosni. Bio je to dug put', rekao je The Boss o postignuću sina. 'Bio je vrlo predan nekoliko godina, a danas smo uzbuđeni zbog njega.' Glazbenik je ranije priznao da njegova djeca nisu nimalo impresionirana njegovim uspjehom ni glazbom. 'Kasno smo dobili djecu. Imao sam 40 godina kada nam se rodio prvi sin. Tijekom godina svi su pokazivali zdrav nedostatak interesa za naše karijere', objasnio je.

Uz Sama, ima još dvoje, sina Evana i kćer Jessicu, zaljubljenu u jahanje, poput kćeri Toma Sellecka. Inače, Sam i njegova supruga dobili su u srpnju 2022. prvo dijete - kćerkicu koju su nazvali Lily.

Leslie Howard, kći Humphreyja Bogarta i Lauren Bacall

Njezini su roditelji možda bili ikone zlatne ere Hollywooda, a ona sama možda je dobila ime po filmskom idolu, no Leslie Howard nije krenula njihovim stopama. Umjesto toga, postala je instruktorica joge i udala se za američkog majstora joge Ericha Schiffmana, a radila je i kao medicinska sestra u hitnoj službi 1970-ih i 80-ih.

Sin Harrisona Forda - Ben Ford

Premda bi mnogi očekivali da će Fordov najstariji sin Benjamin krenuti njegovim stopama, on se odlučio za karijeru kojom se proslavila njegova majka. Naime on je kuhar i vlasnik lanac restorana Ford's Filling Station.

Sin Robina Williama - Zak Williams

Zak Williams zamijenio je svjetla reflektora poduzetničkim vodama u zdravstvenoj industriji, u kojoj je predstavio novi proizvod - žvakaće gume za bolje raspoloženje. Uz to, javno govori o svom mentalnom zdravlju i borbama koje vodi otkako je njegov otac 2014. počinio samoubojstvo.

Tijekom tog vremena bio je na terapiji aminokiselinama, na nagovor supruge Olivije. Kada su vidjeli da terapija ima učinka, supružnici su proveli iduće dvije godine surađujući sa znanstvenicima koji proučavaju hranu da bi pronašli formulu koja ima dobar okus, ali i brzo djelovanje za oslobađanje od stresa. Olivia i Zak Williams imaju dvoje djece te tvrtku Prepare Your Mind. Osim Zaka, Robin Williams imao je još dvoje djece - Zeldu, koja glumi i režira, te Codyja, koji studira glazbenu produkciju.

Michael - sin Elizabeth Taylor

Michael Wilding, koji je dobio ime po ocu glumcu, za kojeg se glumačka diva udala 1952., nakratko se bavio glumom, a sada je kipar i vodi samozatajan život. Rad ovog 71-godišnjaka prikazan je u galeriji G2 Santa Fe, a o svojim skulpturama je rekao: 'Za mene je kiparstvo svojevrsno improvizacijsko putovanje, razgovor s kamenom.'

Michael Wilding Jr. ima troje djece - sin Tarquin također je glumac, kći Laela je instruktorica joge i radi u Portlandu te je poput bake postala javna zagovornica ljudi oboljelih od HIV-a, a najmlađa kći Naomi je aktivistica.

Kći Jeffa Bridgesa - Hayley Bridges

Sa suprugom, filmskom producenticom Susan Geston, glumac Jeff Bridges u braku je od 1977., a njihovu sreću upotpunile su kćeri Isabelle, Jessica i Hayley.

I dok su Isabelle i Jessica odlučile nastaviti stopama slavnih roditelja te raditi u industriji zabave, najmlađa u obitelji Hayley Bridges nakon diplome engleskog jezika na Sveučilištu Loyola Marymount, 2011. stekla je zvanje magistrice unutarnje arhitekture. Godine 2013. otvorila je dućan s namještajem, a već iduće svjetlo dana ugledao je Hayley Bridges Designs. Inače, od 2021. u braku je s financijskim savjetnikom Justinom Shaneom, a do oltara ju je odveo slavni otac Jeff Bridges.

Kći Paula McCartneyja - Heather McCartney

Njezini roditelji možda su bili glazbene ikone, ali ona je poznatija kao keramičarka. Rano je pokazala interes za umjetnost, studirajući keramiku i dizajn u umjetničkoj školi u Londonu. Zatim je otišla u Meksiko te živjela među grupama domorodačkih naroda prije nego što je otputovala u Arizonu da bi provela vrijeme s biološkim ocem Josephom Melvilleom Seejem Jr.-om. Na kraju se vratila u Englesku.

Njezina majka Linda Eastman razvela se od Josepha Melvillea Seeja Jr.-a kada joj je kćerka imala tri godine, a 1967. upoznala je slavnog glazbenika Paula McCartneyja. Vjenčali su se 2. ožujka 1969., a u isto vrijeme McCartney je službeno posvojio Heather. Svojedobno je pokrenula liniju proizvoda za kućanstvo pod nazivom Heather McCartney Designs, a velika podrška u tome bio joj je otac.

Sin Willema Dafoea - Jack Dafoe

Jack Dafoe izbjegava slavu i bavi se spašavanjem okoliša. Ne zna se mnogo o ovom 42-godišnjaku, ali 2008. bio je naveden kao viši suradnik za politiku i istraživanje u Apollo Allianceu, organizaciji koja promiče održiv život.

Rođen je u prvom braku glumca s američkom redateljicom Elizabeth LeCompte, a danas radi kao pomoćnik državnog odvjetnika u Odjelu za prirodne resurse u Maineu u Novoj Engleskoj. Plaća mu iznosi oko 600 tisuća dolara godišnje.

Kći Toma Sellecka - Hannah Selleck

Danas 35-godišnja Hannah Selleck bavi se profesionalnim jahanjem te je vlasnica farme Descanso u Thousand Oaksu u Kaliforniji. Svoju ljubav prema konjima pripisuje tome što je odrasla na ranču i počela podučavati u Spruce Meadowsu, blizu mjesta gdje je njezin otac snimao vestern. Od jahanja nije odustala ni nakon teške ozljede noge 2018. godine.

Inače, rođena je 1998. u drugom braku Toma Sellecka s Jillie Joan Mack i uspješna je u sportu. Već je osvojila niz medalja na raznim natjecanjima, a 2011. priznala je za časopis Equestrian Living da su upravo njezini roditelji bili ti koji su joj rekli da nastavi 'ganjati svoje snove'. Uz nju, Selleck iz prvog braka s manekenkom Jacquelline Ray ima posvojenog sina Kevina, a on se bavi glazbom.

Hannah Selleck, kći Toma Sellecka Izvor: Profimedia / Autor: Sara De Boer / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sin Anne Wintour - Charles Shaffer

Kao sin modne ikone i dugogodišnje glavne urednice modne biblije, Charles Shaffer odlučio je kloniti se svjetala reflektora i umjesto karijere u šoubiznisu krenuo je stopama oca, dugogodišnjeg profesora dječje psihijatrije. Nakon što je završio dodiplomski studij suvremene povijesti na Sveučilištu Oxford u Engleskoj, a prije povratka u New York, na Sveučilištu Columbia diplomirao je medicinu. Radio je u bolnicama diljem Amerike, a danas je docent kliničke psihijatrije i stalni psihijatar na Weill Cornellu.

Charles Shaffer, sin Anne Wintour Izvor: Profimedia / Autor: INFphoto.com / INSTAR Images / Profimedia

Sin Nicole Kidman i Toma Cruisea - Connor Cruise

Sin Toma Cruisea i Nicole Kidman pravi je gurman. Njegov Instagram pokazuje da je zaljubljenik u pecanje i da vodi restoran Connor's Meat Shack. Na Instagramu ga se može vidjeti kako peče meso na roštilju - što jasno pokazuje da je strastven što se tiče posla.

Osim Connora, bivši supružnici posvojili su kćer Bellu, a Tom ih je oboje okrenuo scijentologiji, zbog čega već godinama ne razgovaraju s majkom jer ona nije članica Scijentološke crkve.

sve osim nogometa