U ČAST UNUKA

Dirljiva gesta princa Charlesa otkrila je njegovu emotivnu stranu

11.10.2021 u 22:28

Bionic
Reading

Princ Charles (72) ponosni je djed petero unučadi, a posebnu je čast ukazao svojem najstarijem unuku princu Georgeu

U intervjuu za BBC budući engleski kralj pozabavio se i eko temama i važnosti očuvanja okoliša te je dao svoju podršku aktivistima poput Grete Thunberg u njihovim nastojanjima.

Princ je između ostaloga, oduševio englesku javnost otkrivši kako je jesenskom vrtu u Balmoralu dao ime po svom prvom unuku pretvorivši prazno polje u predivan arboretum i zasadio drveće u godini kada se rodio George.

'To je bilo prilično prazno polje na farmi. Sjajna stvar je što sam to sve napravio iste godine kad mi se rodio unuk te sam ga nazvao njemu u čast', rekao je prvi u redu za englesku krunu.

  • +3
Princ Charles Izvor: Profimedia / Autor: Tim Graham / PA Images / Profimedia

Princ George (8), treći je u redu za prijestolje i sin je Charlesovog starijeg sina, princa Williama (39).

Sin kraljice Elizabete II, ima ukupno petero unučadi, osim Georga to su i princeza Charlotte, princ Louis te dvoje djece princa Harryja: Archie i Lilibet koji žive u SAD-u.

'Svi naši unuci, ako budemo imali sreće da ih imamo, naslijedit će zemlju koju im ostavljamo u nasljedstvo', rekao je princu Charlesu urednik BBC-ja Justin Rowlatt koji se bavi ekološkim temama.

Princ Charles je izjavio kako posve razumije frustracije mladih ljudi i klimatskih aktivista jer se osjećaju kao da 'nitko ne sluša'.

U intervjuu, princ je otkrio i kako dva dana u tjednu ne jede meso i ribu, a jedan dan mliječne proizvode.

'To je jedan od načina da to učinite. Kad bi to učinilo više ljudi, to bi smanjilo veliki pritisak na okoliš', rekao je nasljednik engleske krune dodajući kako je i svoj Aston Martin, automobil star 51 godinu preradio da sada radi na gorivu zvanom E85 - koje se sastoji od 85 posto bioetanola i 15 posto bezolovnog benzina.