uzor mu je kraljica elizabeta

Najteži trenuci: Otkriveno kako se princ William nosi s teškim dijagnozama

30.03.2024 u 09:18

Bionic
Reading

U ovim teškim trenucima, budući kralj snagu i inspiraciju pronalazi u primjeru pokojne kraljice Elizabete II.

Princ William proživljava najteže dane života još od tragične smrti majke, princeze Diane, koju je izgubio u nesreći u mladoj dobi. Sada je suočen s teškom dijagnozom raka oca i supruge.

U razmaku od svega par tjedana, budući kralj saznao je da njegov otac, kralj Charles III., boluje od raka, a potom je istu dijagnozu dobila i Kate Middleton. Javnost je ostala šokirana ovim vijestima, posebno nakon što je potonju saznala u dirljivom videu koji je pripremila sama princeza od Walesa.

Nasljednici kralja Charlesa III na tronu Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević/tportal

U trenucima kada je s dobrim razlogom fokus naroda i sva podrška usmjerena prema kralju i budućoj kraljici, princ William u sjeni i tišini hrabro se nosi s neočekivanim izazovima i crnim slutnjama.

Izvor blizak obitelji tvrdi kako mu najviše snage daje oslanjanja na primjer kraljice Elizabete II., koja je u javnosti uvijek zračila jedinstvenom snagom, otpornošću i dostojanstvom.

  • +5
Posljednji put u javnosti: Kate Middleton s princem Williamom i djecom Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

'William je nevjerojatno stoičkog i snažnog karaktera. Puno je naučio iz bakine borbe s bolesti pred kraj života te se trudi nositi sa svime poput nje. Zna da je pred njime jako teško razdoblje. No, on je čovjek koji se dobro nosi s pritiskom', rekao je izvor blizak palači za People.

U ovim teškim trenucima, britanski prijestolonasljednik povukao se iz poslovnih dužnosti te je u potpunosti posvećen obitelji.

Kraljica Elizabeta II. Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

'S vremenom će pritisak na Williama rasti, no on je oduvijek svjestan toga. Dobro je obučen za svoju ulogu te zna kako voditi naciju. Trenutno ima jasne prioritete. U ovo krizno doba, povukao se i usredotočio na obitelj. Upravo to je napravila i kraljica Elizabeta kada je preminula Diana, usprkos brojnim kritikama', dodao je drugi izvor, naglašavajući kako je i iz ovog poteza pokojne kraljice, William znao izvući vrijedne lekcije.

Što se tiče novosti o Kate Middleton, posljednje informacije govore da će se do kraja liječenje od karcinoma, princeza od Walesa oporavljati daleko od očiju znatiželjne javnosti. Ipak, kada će se osjetiti dovoljno snažnom, pridružit će se ostalim članovima kraljevske obitelji na javnim događanjima.

  • +8
Kate Middleton i princ Wiliam Izvor: Profimedia / Autor: Chris Jackson/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia