IMA okp

David Beckham otkrio da noći provodi čisteći kuću, a sve zbog zdravstvenih problema

28.04.2023 u 12:09

Bionic
Reading

Ako ste mislili da ste do danas doznali ama baš sve o bivšem nogometašu Davidu Beckhamu, prevarili ste se. Slavni Britanac zvijezda je nove Netflixove dokumentarne serije u kojoj je otkrio da se godinama bori s opsesivno-kompulzivnim poremećajem

Da se cijeloga života bori s opsesivno-kompulzivnim poremećajem, do sada su tek rijetki znali, no zahvaljujući novoj Netflixovoj dokumentarnoj seriji o Davidu Beckhamu, sada će o svemu doznati cijeli svijet. Tako je otkrio da zbog tog poremećaja, koji mu zagoračava život, provodi sate i sate čisteći u noćnim satima obiteljski dom Beckhamovih.

Bivši 47-godišnji nogometaš, koji je već otkrio kako sve u ormarima mora biti 'kao po špagi', u linijama i parovima, ostaje budan satima nakon njegova obitelj otiđe na spavanje.

Takvo stanje tjera ga na to da svaki dan čisti svoje već iskorištene svijeće, a ne libi se ni iskritizirati suprugu Victoriju kada, primjerice, ne pospremi sol na njezino mjesto.

  • +2
David Beckham Izvor: Profimedia / Autor: ABACA / Abaca Press / Profimedia

'Tako dobro čistim no nisam siguran da to moja žena toliko cijeni', priznao je pred kamerama Beckham i nastavio: 'Kada svi legnu u krevet, ja tada hodam uokolo, čistim svijeće, stavljam svjetla na pravu postavku, pazim da je posvuda uredno. Mrzim kad siđem ujutro a tamo još uvijek stoje šalice, tanjuri... Zamorno je ponekad obilaziti svaku pojedinu svijeću i čistiti je. Režem vosak za svijeće, čistim staklo oko nje...Znam, čudno zvuči.'

Beckhamovi žive u vili vrijednoj 25 milijuna funti u londonskom Holland Parku, koju su kupili 2013. godine, a koja ima osam kupaonica, sedam spavaćih soba, teretanu i spa.

Opsesivno-kompulzivni poremećaj (OKP) spada u skupinu anksioznih poremećaja, a karakterističan je po pojavi opsesivnih misli i kompulzivnih radnji. Ljudi koji pate od OKP-a shvaćaju da su njihovi postupci iracionalni, zbog čega ih i doživljavaju neugodnim, no ne mogu ih spriječiti.